Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikel - специалист
Как да си направя това.
http://www.youtube.com/watch?v=rAn4ldWjw2w
И в частност начин на задвижване и управление.
puh4 - специалист
Доста ще се потрудиш да стане направи сам.
nikel - специалист
За уточнение.
Не ми трябва за административна сграда, а за вилата.
Имам два единични прозореца и един четирикрилен.
puh4 - специалист
Ще ти е необходимо: мотори с редуктори, вериги, пана, релси и модул за управление (може и без него).
puh4 - специалист
Примерно се разчупват 4 пана в хармоничен вид с помоща на панти. Над тях ос на която има зацепени зъбчатки за вериги,и тая ос се задвижва от мотор с редуктор. От тия зъбчатки се пускат вериги от ляво и дясно и се захващат за паната. Последователноста на захвата на веригите ще е: лява вътрешна страна на веригата захваната отгоре на паната,
а външната страна на същата верига за долния край, същото се повтаря и с дясната верига. Релси ти трябват за колелцата в които ще се водят горния и долния панел включително да прикрият веригите, а средните панти закрепени стационарно. Крайни изключватели (без тях е опасничко) модул за управение дистанционно или трипозиционен ключ горе и долу. Това се сещам.
svetliopi44 - Чирак...
Аз бих го направил с DC мотор клупиран на шпилка с по-голяма резба или нещо подобно в улея където ще са и водачите .На самите пана е захваната гайка .Мисля че ще е по-тихо по този начин.
Краините позиции с изключватели...
Тани - модератор
Светльо, и аз така си го представям . От едната страна шпилка с гайка , а от другата само гладка тръба с водач. Щпилката не е задължително да е с едра резба , защото с по-ситна ще може да се използват и по-маломощни или високооборотни двигатели без редуктор :wink:
svetliopi44 - Чирак...
Лошото е , че поне аз не съм виждал шпилка по-дълга от 1м... но предполагам че може и да има.
puh4 - специалист
Шпилка не е лоша идея, но едната половина трябва да е обратна резба. Друго което се сещам е, че пак трябва да са две и синхронизирано въртене, и ако е голяма дължината на шпилката да не се гъне.

Тема "Въпрос за външни щори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: