Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
to66ko7 - помощник
http://www.maxim.bg/maxterm/maxterm.htm
Работил ли е някои със този продукт?Така като гледам това си е стиропор на топчета,в брошурата го дават че се бърка само с цимент и вода и става хем замазка хем топлоизолация.
Дават го че става и за измазване на стени.Интересува ме дали ще може да се разбърка сместа в домашни условия-на ръка или с бетонобъркачка,и има ли някакви особенности при полагането или става като при обикновенната пясък/циментова замазка?
niki_sap - специалист
това според мен е добрия стар перлит. Преди 4-5 години правих един ремонт, където гипсаджията бъркаше перлит с гипса и така изравняваше стените - хем за да не се губи много гипс по кривините, хем за топлоизолация. Не мога да кажа до колко е подействало като топлоизолация, понеже не знам преди колко е било топло, но в момента е ок. Със сигурност не е толкова доро, колкото модерна топлоизолация, но е пак нещо. Същото нещо съм бъркал за подова замазка - не беше излезъл още друг материал за изолация, или поне беше много скъп и бъркахме цимент с пясък и перлит, отгоре подово отопление, обикновена замазка, плочки.
tarlyo - специалист
В нашия блок , строен 1974-76г, живеехме на 1 етаж с 10 см. перлитова замазка и пода си беше много студен.
rockwall - майстор
това не е перлит а EPS - експандиран полистирол или както някой скоро каза

СТЕРЕОпор (добре че няма МОНОпор - щеше да е жалко - ЯЗЪК за глухото животно :lol:

това са малки топчета, които имат и нещо като лепило по себе си.
мострите изсъхнала смес изглеждат като EPS в който топченцата са споени с цимент

МЕЖДУ ДРУГОТО - като почнахме по темата

Преди време си поръчах за едни опити EPS на топчета - експандиран до диаметър 6-8 мм.

Имам сигурно 1 кубик в торба (която тежи около 3 кг)

Ако някой намери приложение и има къде да го ползва - аз съм в Пловдив - да дойде да го вземе - подарък. Ще му стигне за замазка на апартамента.

иначе трябва да го топя или горя, че ако се разлети ЩЕ ДОЙДЕ ЗИМА посред лято

:shock: :lol: :shock: :lol: :shock:

Тема "Maxterm" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: