Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
masteradmin - майстор
Ето я една интесена приставка за всмукване на стърготини и прах с прахосмукачка при домашни условия:
Приставка за стърготини и прах
masteradmin - майстор
Ето едно по професионално решение. Но идеята е същата. Просто тук прахосмукачката е заменена с турбинен вентилатор.

Прикачен файл

vacuum_3.jpg
vacuum_3.jpg (52.77 KиБ) Видяна 6872 пъти

Прикачен файл

vacuum_2.jpg
vacuum_2.jpg (42.45 KиБ) Видяна 6872 пъти

Прикачен файл

vacuum_1.jpg
vacuum_1.jpg (45.01 KиБ) Видяна 6872 пъти
null - специалист
А от къде да намеря такъв (турбинен) вентилатор?
masteradmin - майстор
Аз си ги взех от битака за 50 лв.
Имам една подобна идея за всякакви гадни боклуци които иначе със сигурност ще развалят прахосмукачката. Да се използва херметично затварящо се 10 литрово бидонче което се пълни до половината с вода. Входящата тръба е потопена изцяло във водата, а тази която смуче на капака на бидона. Така става водно пречистване и всички боклуци остават във водата - на принципа на наргилето. Даите мнения за практическата употреба - плюсове и минуси.
Последна промяна от boboyanchev на пет дек 08, 2006 3:40 pm, променено общо 1 път.
Gogo55 - специалист
въздушните филтри на старите москвичи и уаз са на този принцип.би трябвало да е ефективно за домашна работа.
null - специалист
boboyanchev написа:
Имам една подобна идея за всякакви гадни боклуци които иначе със сигурност ще развалят прахосмукачката. Да се използва херметично затварящо се 10 литрово бидонче което се пълни до половината с вода. Входящата тръба е потопена изцяло във водата, а тази която смуче на капака на бидона. Така става водно пречистване и всички боклуци остават във водата - на принципа на наргилето. Даите мнения за практическата употреба - плюсове и минуси.
Аз го пробвах - става.
Обаче при мен повреди старата ми прахосмукачка. Използвах го за събиране на праха от виброшлайф, с който си изглаждах стените след гипсова шпакловка. Явно в нея има разни химии дето вдигат много пяна. Та тая пяна е проблема при този "воден филтър". Какви ли не приспособления не правих. За моя случай не стана.
psy
за да си направиш водния филтър прахосмукачката ти трябва да може да смучи вода иначе рискуваш да гръмне мотора пени се и ще се пени казана трябва да е по-дълбок и под засмукващата тръба горе на капака да се сложи отражател да прилича на полусфера целта е въздуха да обикаля повече и директните пръски да не достигат до маркуча който води до прахосмукачката гарантирам ти че ако ползваш варел 200л налееш около 20см вода няма пръски но пък е непрактично
apis1964 - специалист
Обезпрашител за дърводелски машини
Предлага: "ВСК Кентавър" ЕООД Телефон: 02 9 382 782, 02 9 384 888, 02 8 363 306
е-mail: centaur@techno-link...
http://www.kentavar.com/

Тема "Приставка всмукване на стърготини и прах" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: