Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Зравейте, интересува ме каква е изолацията която трябва да сложа на стената от вътрешната страна на камината преди да я затворя с гипс картон или ютонг и как се поставя тази изолация? Предварително благодаря за отговорите
Huhavela - специалист
Има една специална с фолио от едната страна.
Deo-x - специалист
Изолацията против горещините мисля,че беше азбеса и е покрита с фолиото.
citrofen - специалист
Deo-x написа:
Изолацията против горещините мисля,че беше азбеса и е покрита с фолиото.
Мисля, всичко е ясно вече... Действай! :lol:

Иначе, има вата (минерална или каменна) каширана с алуминиево фолио от едната страна, като фолиото го слагаш от страната на топлото.
За какво ти е изолация, аз имам камина Дявач, монтирах си я, дойде картонджия и я затвори и нямам проблеми. Виждал съм изолация под картона, но никога не успях да немеря логична причина. Ако изолираш Т от стената то тя отива във димовода и от там в комина и т.нат. При мен без изолация Т отива в стената зад камината или в картона и плочките пред камината и от там пак в стаята. Така поне мисля аз. И в стария апартамент камината не беше изолирана освен димовода, което отново е нелогично, димовода е топъл и идеята е да отдава Т в помещението, не да е изолиран от него.
Иначе да, изолира се с вата+фолио, така си се продава.

Тема "Каква трябва да е изолацията за камина с водна риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: