Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
moriak1 - помощник
Преди известно време се ядосвах на снимките от сапунерката,че не мога да снимам надалече,и понеже притежавам руски далекоглед ,ми хрумна да ги комбинирам.Когато се монтира фотоапарата до окуляра на далекогледа без оптичен зум се вижда размазана кръгла снимка,а около нея черен ореол.Но когато се използва оптичния зум ,всичко си идва на мястото.Ето общ изглед:
Изображение
Тук се завива фотоапарата
Изображение
Тук завивам далекогледа
Изображение
Това е за статива
Изображение
И понеже нямам още статив на три крака,използвам този еднокрак карбонов юнак.
Изображение
Изображение
Тук ляга в канала предната част на далекогледа,да не се мандахерца
Изображение
Това беше работен вариант,чернова преди хубавото изделие,но си остана май завинаги.
Ето снимка само с фотоапарат,без оптично приближение.С червеното кръгче е обекта.
Изображение
Тук вече се използва и оптичния зум на фотоапарата
Изображение
И с монтиран далекоглед обекта в близост
Изображение
Със стабилен триножник и ако са изчистени лещите снимката,ще е по-ясна.
Иска ми се да засека разстоянието,но това ще е някъде в бъдещето.

КУ :supz:
velsi - Почетен майстор
Браво! Поздравления! =D>
emil_v r - майстор
Суупер , и аз правих такива снимки , но с бинокъл .
С него зрителното поле е доста по- голямо заради призмите .
Аз опирах ф.апарата плътно до окулярът на бинокъла .
Страхотна снимка :-D :-D
moriak1 - помощник
А колко на колко ,беше бинокъла,и трябва да е бил качествен.
stefan_gb - специалист
Браво - много находчиво , тук ще се гледа женско маи :) :lol:
moriak1 - помощник
stefan_gb написа:
Браво - много находчиво , тук ще се гледа женско маи :) :lol:
Идеята ми хрумна,когато на един познат не му стигна зума на камерата на плажа на "Паша дере" :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
Тъй като се заинтригувах живо бих искал да попитам. Има ли значение на какво разстояние ще е обектива от окуляра? Има ли значение какъв точно далекоглед или бинокъл ще се ползва?
shotik - майстор
Такова нещо съм правил през 1975 г с лентов фотоапарат Зенит Е с малък обектив и полска зрителна тръба с 40 пъти увеличение и 64 мм входен отвор на тръбата.
Задължително окулярът на зрителната тръба трябва да е плътно прилепнал към обектива на апарата,иначе от светлината се получават отблясъци .Другото важно е оста на зрителната тръба трябва да съвпада с центъра на обектива за по-добра снимка,въпреки ,че не може да има качеството на голям обектив с голямо увеличение.
Ако намеря снимка ще я покажа,но трябва да тъся много из стотиците черно-бели снимки които съм правил и копирал.
moriak1 - помощник
Илиян Илиев™ написа:
Т на какво разстояние ще е обектива от окуляра? Има ли значение какъв точно далекоглед или бинокъл ще се ползва?
При мен има малко растояние мм. ,когато се монтира фотоапарата,и ,когато се включи се вижда мътна кръгла картина с черен ореол,когато приближа докрая на оптичния зум вече няма никакво растояние между обектива и окуляра и картината е цяла и що годе добра.С окуляра доизчиствам картината и снимам.За тази цел е нужно много точно да се поставят винтовете за фотоапарата и далекогледа.
На втория въпрос не мога да отговоря.Един познат направи опит и с бинокъл и телефона си пак направи снимка,що годе се виждаше.Сигурно няма значение,освен да е с качествени оптики.
jorkatacool23 - помощник
Евала за алтернативния обектив с голям ZOOM. :lol:

Тема "Фотоапарат 23х50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: