Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Mislq, che Karl May e vinoven za "legings". Proverete, dano me prochetete predi da me iztriqt.
rockwall - майстор
не си търсил много :-D

ако е нарицателно - то не е в някои страни - ами си е баш при КОВбоЙците в САЩ :lol:

ей кво ми каза БАЙ ГУГ

Прикачен файл

гуг.jpg
гуг.jpg (125.87 KиБ) Видяна 3434 пъти
yasoo - специалист
хихих ама пак не си си направил труда да направиш един хубав рисърч :-D
Защо не отвориш снимките и не попрочетеш малко на сайтовете в които са качени да видим какво пише.
Навсякаде ги наричат chaps, нищо че са кръстили няколко снимки легинс.
А и колко резултата ти изкарва Гугъл..... 5-6 или 10 макс :)
Единствено в един форум и в още 2-3 сайта ги наричат легинс и то мноого рядко, главно за чапси се говори :wink:
Попрочети сайтовете които ти изкарва Гугъл!
rockwall - майстор
чакай сега, не казвам, че не им казват chaps, а че им казват и leggins

т.е. - има такова животно - не съм си го измислил и това, че на конната база не са чували, не значи че няма

туй беше въпроса
yasoo - специалист
оправдания и пак оправдания :-D
Аз също ти казах, че това най-вероятно е нарицателно ;)
Както в българия съм чувал в някои градове да казват на парцала за под "стирка" така явно на някои места на чапсите казват "легинс" ;)

За разлика от теб аз поне поразпитах не един човек даже и хора които дълги години живеят в щатите и такива които се занимават над 40год. вече с конен спорт и с уестърн езда, направих си труда и бая обстойно да поровичкам из нета и да попрочета туй-онуй по чуждите сайтове. А ти какво направи... хвана се като удавник за сламка, попадна на 3 снимки в нета и ай юруш да спорим. Поразпитай, поинтересувай се, попрочети малко и тогава излизай с тез изказвания:
rockwall написа:
ако е нарицателно - то не е в някои страни - ами си е баш при КОВбоЙците в САЩ :lol:
:?
rockwall - майстор
спорът е безмислен - а и изобщо не ме вълнуват чапс/легинси НИТО чистенето им. Интересът към думата беше чисто лингвистичен, а не хигиеничен :-D

Радвам се, че се интересуваш от тези неща, но не е задължително всички да се интересуват - а колкото до leggins-ите просто питах дали това е по-широко название включващо други неща (като твоите чапси)

и ИЗОБЩОне съм искал да защитавам дисертация

Мисля вече да спирам да пиша по тази тема, защото стана кореспондентска, а не информативна, което е досадно за всички.

Вместо поучения, може би ще е полезно да пуснеш НАУЧНО-ПОПУЛЯРНА информация за коне, седла и тн сбруи, чеизи и такъми за тези, които се интересуват, ако има такива

леко яздене

Прикачен файл

SR.jpg
SR.jpg (35.35 KиБ) Видяна 3334 пъти
Радостина - напреднал
Велур се чисти с разтвор от амоняк и вода.
Незнам обаче дали ще почисти кал. Не пречи да се опита.
Ето, тези са много ефикасни:

Този препарат е за почистване: http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... ogiya.html

А тези запечатват, така че материалът вече почти не се мърси:

за текстил: http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... ogiya.html

за кожа: http://www.pestimenergia.bg/shop/produc ... ogiya.html

Тема "Как се чисти велур?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: