• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
LKK - специалист
stanimir62 написа:
Смятам да направя някакви рамки от дърво и на тях да залепя МДФ с монтажна пяна като ги претисна м/у два гипс картона. Смятам да се получи нещо като тези без фалцови врати.Понеже на мен ми трябват около 8 врати ще се опитам да си помогна сам.Ако има интерес ще докладвам за резултатна.
Вътре в рамката се слага пълнеж, тип пчелна пита, продава се на същото място. Ще ми е интересно как ще хване между рамката и картона монтажната пяна. С200 почти не хваща към пълнежа.
mladkal - майстор
n_a помоли някой добър човек да покаже заготовката. Аз пък желая, ако може, някой още по-добър човек да вземе и да покаже не само заготовката ами и процеса на изработване. Мисля, че малко повечко снимки, обеснения, тънкости и т.н няма да са в ущърб на темата, която е интересна за повечето от нас.
Предварително БЛАГОДАРЯ и не на последно място се извинявам за офтопика.
Приятен ден!
LKK - специалист
Имам някои снимки, дано са от полза.
Изображение
Релефа на МДФ плоскостта е пренесен върху вратата и с оберфрезата изрязвам точно с припуск 2 мм. На по-късен етап установих, че със зегето и скъсено ножче е по-лесно, а от някаква точност, просто няма смисъл.
Изображение
Вратата вече е изрязана от едната страна и долният елемент е махнат. Понеже релефа на МДФ плоскостта е по-дълбок, с чук начуквам пчелната пита за да влезе безпроблемно. Мажа с лепило МДФ плоскостта и вратата, намествам и затискам с тежести. Изчаква се поне 24 часа.
Изображение
Вече слепената врата се фрезова от всички страни, за да се свали боята и да се изправи новата врата. Ползвам ал. мастар за направляваща на оберфрезата. Преди фрезоването с зегето отнемам грубо стърчащото МДФ от плоскостта.
Изображение
Това е фрагмент от готовата вече врата.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Моля да ми покажете МДФ заготовката. Продължавам да не разбирам защо режете вратата. Може би, ако видя от какво започвате, ще се успокоя.
Благодаря.
единак - специалист
На първата и втората снимка от темата е много ясно. Това, което се лепи има релеф, тоест, за да легне плътно върху вратата в останалата си част трябва да има къде да влезе релефа. И затова се изрязва част от фазера на старата врата по контура на изпъкналото.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Не, не разбирам как за да легне му трябва изрязване.
Много съм зле!
Na pyrwata i wtorata snimka ne e li samata wrata? Nе виждам МДФ-а релефния за лепене. виждам изрязана и "почистена" оригинална врата.
Моля, покажете ми заготовката.
Spokoiniq - майстор
Релефа на заготовката е изпъкнал навътре, т.е. към вратата, не е едно монолитно откъм гърба парче, а шарката вдлъбната отпред е изпъкнала отзад и трябва да легне някъде.Оттам останалата част се обрязва с фреза по габарита на вратата.Капиш?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Най-сетне!
Става ли по ръба между двете да се залепи МДФ лента? Май става. И цялата галимация да приключи със заглаждане на ръбовете. М?
LKK - специалист
Заготовката от МДФ е по-голяма от лицето на вратата в-ху което се лепи. След залепянето трябва да се обреже точно по контурите на вратата.
Слепването м-у заготовката и вратата е много важно и според мен най-трудната част без преса.
Заглаждането на ръбовете е най-благата част.
Така направената врата става с нестандартна дебелина / + 6.4 мм /. :!:
Възникват малки проблемчета с лягането и в старото легло на касата и дължината на винтчетата при обкова.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Фалца, пантите, ясно. Ндам.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "От обикновенна фазерна врата в "релефна МДФ"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: