Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
stiv1961 - майстор
И от мен един съвет/те май станаха много/-смени го в неделя или понеделник-синоптиците предвещават топло и слънчево. :)
karlson - специалист
благодаря на всички

потвърдиха се всичките ми планове, така че ще се действа

отворен кран и тн до затваряне на крана

само за чепът не се бях сетил - мислех тапа ама ако наистина резбата изтърве ще е добре да му шибна едно дЪрво

благодаря ви

а фекалка няма да трябва щото има мивка с канал а на 1/2 метър е кенеф клекал :lol: :lol: :lol:

от вода не се плашим - виж ако е вино под налягане сигурно няма да се реша
world_explorer - специалист
Чувал съм, че в Евромаркет продават специални приспособления за локално замразяване на тръбопровод. Може и там да потърсиш, но мисля че е скъпо.
И последно внимавай при развиването на старият кран. Може да мръдне някоя друга резба или да се повреди тръба (ако е достатъчно корозирала). :wink:
Ако случайно на тръбопровода има фланцово съединение, може да се опиташ да сложиш заглушка. Но и това е рисковано щото може да разрушиш гарнитурата и тогава става лошо
Абе най-добре си е да се спре водата. Работи под налягане само ако нямаш друга алтернатива. :!: :!: :!:
alsted - майстор
Ако имаш случайно под ръка маркуч с външен ø15мм, би могъл да го набуташ в отвора с цел да навиеш по-спокойно тефлона или кълчищата. При теб може и да не ти е необходимо, щом има къде да се оттича водата. На мен ми се е налагало да сменявам в шахта и така реших проблема...

Прикачен файл

за по-удобно.jpg
за по-удобно.jpg (115.06 KиБ) Видяна 12763 пъти
EDI - майстор
Аз останах с впечатлението, че ще сменя само кеклата на крана.Тука гледам развихме теория за смяна на цялото тяло на крана. :?
alsted - майстор
Самият karlson не е споменавал кеклата (някой му го препоръчваше...). Пък и на някой друг може да му се наложи да сменява самото кранче, така че малко повече инфо не пречи :wink:
karlson - специалист
целият кран ще заминава

тва с маркуча е вариан - аз си мислех нещо такова ама с дървена летва която да мине през отворения НОВ кран и да затапя тръбата като махна стария - да навия новия (без да вадя летвата ) и като го стегна просто дръпвам тапата през него

тва с маркуча е подобно решения само дето ще тече водата през него
Тани - модератор
Ако има възможност не махай стария кран. Затвори го за последно с клещите и завий новия след него , а след като навържеш всичко след него ,чак тогава пусни водата и забрави , че това е кран!
karlson - специалист
Тани написа:
Ако има възможност не махай стария кран. Затвори го за последно с клещите и завий новия след него , а след като навържеш всичко след него ,чак тогава пусни водата и забрави , че това е кран!
Това е ясно, но в случай, че кранът не държи, няма смисъл да го оставям като тръбичка, щом така или иначе се налага смяна и ще има пръскане и къпане с вода ?

Утре да избие от другаде и пак да го мисля ли ?
Тани - модератор
Всъщност ти не каза какъв ти е крана , ако е с кекла , то по-добре да го отремонтираш . Това е единствената част(почти) която се износва от крана. Ако качиш и една снимка , може и друга идея да ни дойде на ум!

Аз лично бих завил и на изхода на новия кран маркуч. Ако имаш градински маркуч с бърза връзка, то тя позволява въртене по оста и маркуча няма да ти пречи при завиването на крана , а в същото време няма да се мокриш!

Тема "Смяна на спирателен кран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: