• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте, обмисляме как да преустроим кухнята в детска стая, а кухненския бокс да пренесем в хола. Вода можем да вземем от банята и кухнята.
Знаете ли практически как може да се пренесе вода от банята и по-важното - да може да се оттича в банята. Разстоянието от мястото за новата кухня до банята е 3 метра. Има ли друг начин освен повдигане на пода? Колко см трябва да е наклонът?

Ако е имало подобна тема, моля насочете ме, тъй като съм нова във форума.

Благодаря предварително
Последна промяна от danimax на вт юни 01, 2010 10:29 am, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Схема на апартамента и тогава има шанс да не те освиркат за разисквана тема.Има хай-тек начин да се закара отходна вода на 30м по хоризонтал и 8м вертикал, вкл. и фекална, но цената на уреда няма да ти хареса.Иначе вдигането на нивото...неминуемо.
Прикачам схемата, като с червено съм обозначила от къде до къде трябва да стигне водата

Дано не ме усвиркат 8-[

Прикачен файл

skiza1.jpg
skiza1.jpg (69.9 KиБ) Видяна 11705 пъти
piron45 - майстор
Колега, с водата нямаш проблем, само с отпадните води. Канала за отпадни води трябва да има наклон поне 2% .Ти си направи сметка какви са ти нивата и колко трябва да го вдигнеш в бившата кухня и в частта от хола където ще е новата кухня за да имаш разлика от 2см на 1м дължина от тръбата. Така като гледам от схемата ще ти трябва поне 10-12см да вдигнеш нивото на в новата кухня поне в частта където ще минава канала и около 8-10см в старата кухня за да покриеш тръбата.
Ако по тръбата ще върви само вода е възможно и по малък наклон, но това ще е кухня и все пак ще има и някакви дребни отпадъци които ще влизат в канала. При по малък наклон ще има условия за утаяване и натрупване по тръбата.
Успех
torbalan - Дървен философ
за детска стая не е голяма драма (освен ако децата са двуметрови) да се дигне пода с 10 - 12 см.

а на мястото, където ще се слага новата кухня - не виждам необходимост да се повдига пода...
Благодаря ви за отговорите. Разстоянието е към 4 метра, има и чупка, така че ще ми трябва май доста голям наклон...
В момента търся водопроводчик, който разбира от изместване на кухни и е много трудна задача :-D
panalov - специалист
По-добре търси водопроводчик който разбира от ВиК а не от кухни :-D
BAlexandrov - специалист
Един приятел пусна тръба от усвоената тераса до банята замазана във пода, но след първия майстор се установи, че няма наклон - с лазерен нивелир се вижда най-добре. После разби и друг майстор прави на ново тръбата...
Късмет!
torbalan - Дървен философ
danimax чупките ги направи зад шкафа, а в стаята пусни права тръба... не така както си я нарисувал, а директно от там от където излиза в стената към дупката....

за 4 метръ дължина 10 см. денивилация са ти достатъчни...
още 2 см. над тръбата
и пода ще ти се надигне с 12 см.

предполагам ще сложи съдомиална - препаратите, които се ползват допълнително очистват и тръбите на канализацията...
това е един малък плюс :)
pep - специалист
Да и на мен ми се вижда по-добра идеята да не минава тръбата през бившата кухня а през балкона :?
  • 1
  • 2

Тема "Преместване на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: