Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Благодаря на всички за съветите. Снопът не може да се вкопае, защото стената завършва с бетонна колона. За кабела горе зад климатика има контакт, но още не е готов.
Имам идея снопът да се скрие с някакъв декоративен профил от стиропор /като корнизите/. Мнение?

Прикачен файл

IMG_8523.JPG
masterval - майстор
С профил ще се набива на очи още повече.
Ако не се лъжа, двете стени в кафяво и панел-канала правят триъгълник, тоест каналът не лежи върху стената. Не го бях видял. Не може да се вкопава, естествено. Звачи ще се маскира.
В такъв случай бих предложил един вариант. (Ако имаш 1/2 литър боя.) Боядисваш си канала, а отсеченото с кафяво на стената с прозореца разширяваш по отвеса с 5-10 см, за да "влезе" боядисаният канал в цвета.
Това ще е най-икономичното, та дори без пари.
В кафяво е само едната стена, а стената с прозореца е в светло. Над климатика таванът е понижен с 10 см и свършва на 20 см от прозореца, за да скрие корниза. Разбрах идеята с боядисване на ивица в кафяво и има резон в нея. Благодаря.
masterval - майстор
Оптична измама!
Щом горе върви корниз, защо просто не се пусне перде в ъгъла и ще останат да се "виждат" 20 см боядисани? Тоест няма да се виждат. Като при фокусниците - черен костюм на черен фон :)
eurogas - специалист
Наскоро монтирах три климатика и имах абсолютно същия проблем, само че стената ми е с тапети, декорацията стана перфектно, дори кабела влезе под тапета покрай канала и продължи надолу в ъгъла между стените, сега си давам сметка че тапетите помагат много в такива случаи. :yawinkle:
gattaka - специалист
Боядисай го със същия кафяв латекс с който си боядисал стената!Аз лично съм го правил и става!
rockwall - майстор
полудявам като видя нещо такова
толкова пари за ГК на тавана, лунички и т.н. и накрая ....

защо не помислихте за климатика преди да правите ремонта и да ги викнете да си сложат тръбите и захранването предварително....

сега от всичко, което ви посъветваха горе, най-разумно ми се струва това с пердето -
всичко друго ще е още по-лош резултат.

Това кафявото на стената, ако го имате заделено някъде като цвят ( боя/латекс) в някое шише - най-лесно ще е с хартиено тиксо върху канала и с боята - това ще ви гарантира точен цвят - другото с драскането може и да не ви се получи - зависи какъв ви е латекса.

Дотук е 1/2 проблем - кабелът ще продължава да виси :?
Ако сте го измислили с контакт зад климатика - ОК :rock:
Ако ще се вижда - единственото лесно решение е да го удължите, да го вкарате в канала при тръбите и да го отведете до стената, а оттам зад пердетата вече накъдето искате към някой контакт или в някоя разклонителна кутия

за да не си мислите, че си говоря просто така - ето моите 2 климатика
(между другото и двете вътрешни тела са по-близо до стената от вашето, но все пак не оставих канали, като освен това мястото на външните тела не можеше да е точно отвън на стената и трябваше да завиваме до прозорци и в двата случая

Ако не ви се гледа канал и кабел, можете да помислите и за нещо от ГК, който да боядисате предварително и само да монтирате на стената - някаква кутия, рамка - нещо от сорта ... слагам ви по-долу едни декоративни кутии, които са само колкото да има в тях спотове - с нещо такова можете да скрие 3 пъти по-голям канал.

успех

Прикачен файл

clima1b.jpg
clima1b.jpg (37.18 KиБ) Видяна 8800 пъти

Прикачен файл

clima1a.jpg
clima1a.jpg (45.06 KиБ) Видяна 8800 пъти

Прикачен файл

clima1.jpg
clima1.jpg (35.47 KиБ) Видяна 8800 пъти

Прикачен файл

clima2.jpg
clima2.jpg (53.79 KиБ) Видяна 8800 пъти

Прикачен файл

clima2a.jpg
clima2a.jpg (42.22 KиБ) Видяна 8800 пъти
rockwall - майстор
ето нещо такова - разбира се може да не е във венге, но може и да се потъмни климатика - мислили ли сте за това ????

Прикачен файл

33.jpg

Прикачен файл

clim box.jpg
clim box.jpg (35.95 KиБ) Видяна 8798 пъти
ribnikolaevi - майстор
:prayer: :prayer: :prayer:
Много неща се пропускат, когато човек сам се захване с ремонт. Инсталациите най-често създават проблеми. Трябва да се имат предвид! Но последното решение е в стил като ти получиш лимон да си направиш лимонада! Хвала! :prayer:

Тема "как да скрия тръбния сноп, който излиза от климатика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: