Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
kiss9402 - специалист
Здравейте ! Любител планинар, рибар и какво ли още не :lol: . От доста време искам да си взема едно от ония газови котлончета дето са супер леки, супер малки и супер скъпи - различно-уш качествено но от 50лв нагоре, но все не си копувах, защото един приател имаше и ползвах неговото, но той го изгуби. И така събрах парички отидох в СТЕНАТА /не е реклама/ и си купих едно котлонче на PRIMUS за 65лв. След което си взех и бутилка за 8лв. 100g. Точния модел няма да показвам за да не излезе антиреклама :vom: . И така за пръв път на палатка с новото котлонче инсталирах го така да се каже запалихме го и сложихме един чайник на него около 1.5л да заври. След известно време завря както си му е реда, на на другата сутрин не можа, защото му свърши газта и останахме без чай #-o . След това трябваше да му копувам все от скъпите и дефицитни бутилки и най-накрая го подарих =D> . Та така стига толко приказки ето и котлончето което си взех преди две седмици и го модифицирах - ИЗПРОБВАНО В ЗИМНИ УСЛОВИЯ - РАБОТИ перфектно !
Цена: 14лв.
Производител: NURGAZ Турция =P~
Бутилки: еднократни ;цена:1 лев 190g
Тегло: 680g с бутилката
Консумация: 125g/h на пълна мощнст
Време за завиране на 1л. вода без капак: 7мин. 55сек.
Мощност:1.7Kw

Извод: благодаря за вниманието дано съм бил полезен, а ето и снимковият матерял:

Прикачен файл

DSC01103.JPG Разгънато

Прикачен файл

DSC01105.JPG Сгънато

Прикачен файл

DSC01102.JPG Дюзата се прикрепя с помоща на ластик.

Прикачен файл

DSC01101.JPG

Прикачен файл

DSC01100.JPG Кълъфчето си е лично изобретено от мен !
Последна промяна от kiss9402 на чет апр 14, 2011 5:00 pm, променено общо 2 пъти.
kiss9402 - специалист
и още:

Ако някой се интересува от модификациите ще споделя на по бира :lol:

Прикачен файл

DSC01104.JPG Работно полужение
JOUO - специалист
Много полезно котлонче за излети, имам го синьо и вече 4г. работи безотказно само бутилки сменям и това е....
sepultura - специалист
1.(Първо)-Пишеш негрмотно!
2.(Второ)-пишеш непонятно!
3.(Трето)-за цените маааааалко поизлъга!
4.(Четвърто)-Какво искаше да кажеш, че си ходил на палатка и това е голямата сензация? :?
5.(Пето)-Какво толкова му модифицира на това котлонче-гори по-малко "матрял" ли? :?
6.(Шесто) и на мен ми се пие бира, ама не си я прося във форума! #-o
stiv1961 - майстор
И аз имам такова котлонче,но преди 3 години го купих за 17 лева,а бутилките за по-малко от 1.50 не съм виждал.Наистина за риболовни и други излети е супер.Имам и газова лампа работеща на същия принцип,и горелка,но не виждам какво може да се подобри нещо по тях.
iva6ki - специалист
За газовата ботилка 1+ но аз за такива цели ползвам 4л ,че е ужас посредата на нещата да ти свърши газта той човека сигурно
има предвид че по компакна я е направил ама и за мен не е кой знае какво подобрение а ако може да се подобрява свиркайте
аз съм и накупил всички приставки а лампата е супер вече две години карам с едно чорапче
kiss9402 - специалист
sepultura написа:
1.(Първо)-Пишеш негрмотно!
2.(Второ)-пишеш непонятно!
3.(Трето)-за цените маааааалко поизлъга!
4.(Четвърто)-Какво искаше да кажеш, че си ходил на палатка и това е голямата сензация? :?
5.(Пето)-Какво толкова му модифицира на това котлонче-гори по-малко "матрял" ли? :?
6.(Шесто) и на мен ми се пие бира, ама не си я прося във форума! #-o
1. (Първо) Не се смятам за човек който пише грамотно !!!
2. (Второ) Понятието е относителна величина !!!
3. (Трето) Имам касова бележка и за Primus-а и за настоящето котлонче и бутилките ги зимам от един ловнорибарски в Банско на цена 1 лв. някакви Гръцки!!!
4 (Четвърто) Аз съм ходил на палатка повече пъти отколкото ти в банята (изпроси си го)!!!
5 (Пето) Ако опиташ да сложиш на обикновено котлонче стойката за съда на обратно няма да стане, а също така смених и всички уплатнения !!!
6 (Шесто) Ако не разбираш от шеги толко по-зле за ТЕБ самия !!!

Не искам да се заяждам нито да те обиждам по някакъв начин, но ти започна като не ти харесва темата ми по-добре не пиши по нея. Аз поствах за да дам идея и съвет от опит на други ентосиасти и мераклии да не се набутват.

Най- искрени поздрави sepultura !!!
ot_gorata - помощник
и аз карам с такова вече 5 година.обаче аз наобратно на теб ще минавам на по малкото.един приятел си ги пълни сам тези скъпите бутилчици.ама не знам точно как.знам че си е направил някаква приставка и ги пълни с голямата бутилка поставена по високо.като си взема ще се интересувам за подробности.ако някой знае нещо за този тип зареждане нека сподели.
ZEDYCUS - майстор
За този тип зареждане, провери по новинарските сайтове, търси рубрика Инциденти. Ще получиш изчерпателна информация. Успех. :-D
kiss9402 - специалист
ZEDYCUS написа:
За този тип зареждане, провери по новинарските сайтове, търси рубрика Инциденти. Ще получиш изчерпателна информация. Успех. :-D
:lol: :lol: :lol:

Пълненето на газови бутилки е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО опасно ! ! ! :!:
[-X Моля не го опитайте където и скогото и да било за да не останем с колага по-малко !

Тема "Туристическо газово котлонче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: