Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
bgm - напреднал
Ще рискувам! Ако се получи,ще кача снимки на готовия вариант + подробно описание на процедурата. :wink:
Стефан - майстор
bgm написа:
....какво трябва да направя?Става въпрос за чисто нов гардероб(малък),който е още в кашона.Искам лицевите панели да направя в цвят "венге" за да пасва на останалото обзавеждане.
Българина умира, за да му е гадно :lol:
А защо не си купихте такъв гардероб с желания от Вас цвят, ами сега ще се правите на майстор? Само не ми казвайте, че по магазините липсва! Просто няма да повярвам. А има и мебели по поръчка, нали?
anmoll - специалист
BGM ако приемеш съвет -не си прави това тъпо венге. Това е само мода, за мене неразбираема .Непрактично е. Първо ужасно затъмнява, после непрактично, защото на тъмното много личи праха. Повярвай бука не остарява. Венгето според мене помрачава и настроението. Ако толкова искаш да опиташ -купи си байц-лак венге и боядисай плоскостите.НЕ ГО ПРАВИ !!!
bgm - напреднал
Стефан,колкото и да не ти се вярва-наистина нямаше това,което търсех.За поръчка нямам възможност,защото съм притиснат от времето.
А за българина нали знаеш-"колкото по-трудно,толкова по-добре" :lol: :lol: :lol: !

anmoll,че е мода,мода е и я следвам(поне засега).За настроението-както си го направиш.А прахоляк полепва по всичко и е добре да се забърсва,независимо дали си личи или не;).Въпреки всичко ще пробвам пък каквото стане.
Благодаря за отговорите! :wink:
bgm - напреднал
Готово! Първо взех един лак от М.Бриколаж,но на упътването пишеше "да не се използува за детски мебели и играчки",така че варианта с лак отпадна.Купих самозалепващо се фолио,от същия магазин,в подходящия цвят.Ето и резултата:

Прикачен файл

2007_0903garderob0004.jpg
2007_0903garderob0004.jpg (38.19 KиБ) Видяна 14960 пъти

Прикачен файл

2007_0903garderob0003.jpg
2007_0903garderob0003.jpg (41.14 KиБ) Видяна 14960 пъти

Прикачен файл

2007_0903garderob0002.jpg
2007_0903garderob0002.jpg (33.74 KиБ) Видяна 14960 пъти

Прикачен файл

2007_0903garderob0001.jpg
2007_0903garderob0001.jpg (47.34 KиБ) Видяна 14960 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Супер, постарал си се!
karlson - специалист
тва фолио ще да е много добро или ти си добър в лепенето - не си личи да си вкарал много въздух и е станало много сполучливо- а фолиото с фладер ли си е, че така ми се струва - т.е. има си релеф на дървен фурнир, нали ???

браво бравоС
ironlady - модератор
Брилянтно си се справил :thumbs: ! Като знам ние трима човека една врата облепяхме 3 часа и накрая срязахме фолиото,големи мъки голямо чудо. :wink:
Emerald - модератор
Това направо има вид на фурнир. :shock: :?
С ютия ли го лепи?
bgm - напреднал
Честно да си призная отначало бях доста скептично настроен към фолиото.Бях виждал мебели и плоскости,облепвани по този начин и не ми допаднаха особено.Не бях лепил такова нещо досега и не знаех дали ще се получи,но резултата е впечатляващ,наистина! :)

karlson-фолиото е немско или австрийско,нямам спомен.За 7м платих 18-19лв.За да няма въздух се постарах доста.Една шпатула,увита в хавлиена кърпа(зада не прокъсам фолиото)и така-сантиметър по сантиметър...с всяка облепена плоскост ставах все по-бърз :) .Получиха ми се 1-2 мехурчета,но с една много тънка(ама наистина много тънка)игла прогоних въздуха.Има лек релеф по фолиото.
Emerald-много се чудех за ютията...някъде бях чувал ,че с ютия се лепи нещо,но какво-нямам спомен и не посмях да рискувам.Фолиото е с много добро лепило.Ако плоскоста е хубаво почистена и няма остатъци от въздух при залепването -няма никакъв проблем.

Тема "Цвят "венге" ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: