• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
bulhomes2 - майстор
В идеалния случай с него ще се изравнят температурите на изходящия и входящия. Демек 50% ефективност в много идеален случай, който на практика няма как да стане.
2v6 - майстор
bulhomes2 написа:
В идеалния случай с него ще се изравнят температурите на изходящия и входящия. Демек 50% ефективност в много идеален случай, който на практика няма как да стане.
Ако интеркулера се обдухва не напречно, а в противоток може да се получи и по-висока ефективност.
Въпроса е дали може да се намери изгодно :?:
буната - помощник
нали това е въпроса да се изравнят температурите,
bulhomes2 - майстор
Така де, ама как да стане?
Прикачен файл:
ps_2797_0.jpg
ps_2797_0.jpg (16.86 KиБ) Видяна 4864 пъти
За изравняването. Имам впредвид, че ще се изравнят t на външния и вътрешен въздух. Ако вън е 0°С, а вътре 30°С средната t е 15°С. Сващаш ли? С интеркулера ще изкарваме 30°С, а ще вкарваме в идеалистично-утопични измерения максимум 15°С. А ние се стремим да изравним t на входящия и изходящ въздух.
буната - помощник
може да се раздели на няколко полета по дължина и въздуха да преминава в посока ляво дясно и обратно,поне така мисля че ще стане.може и да греша
bulhomes2 - майстор
Така ще стане, но ще трябва по-мощен вентилатор.
Фло - специалист
bulhomes2 написа:
Прикачен файл:
ps_2797_0.jpg
За изравняването. Имам впредвид, че ще се изравнят t на външния и вътрешен въздух. Ако вън е 0°С, а вътре 30°С средната t е 15°С. Сващаш ли? С интеркулера ще изкарваме 30°С, а ще вкарваме в идеалистично-утопични измерения максимум 15°С. А ние се стремим да изравним t на входящия и изходящ въздух.
Изравняването става,като двата вентилатора за входящия вздух и за изходящия въздух просто са на една ос и на един двигател.Ако правилно е разчетен пътя на изминаване въз основа на контактната им повърхност и скоростта на движение на двата флуида, то тогава температурите се изравняват на входа към стаята и на изхода от стаята.По-горната сметка изкарваш 30 ,вкарваш осреднените 15 не е верна при това положение.Купешки рекуператор със 350 м3/час е на цена 750 лв.Има голяма фабрика в Бургас!
буната - помощник
някакви координати на фабриката в Бургас ,и все пак това е направи си сам
bulhomes2 - майстор
Фло тук говорим как да пригодим интеркулер от автомобил. За другите неща - предполагам, че си ми разгледал подписа и не ги обясняваш на мен. Иначе и на мен ми е любопитно да разбера повече за бургаските рекуператори. Каква е ефективността им?
2v6 - майстор
bulhomes2 написа:
Прикачен файл:
Прикаченият файл ps_2797_0.jpg вече не е достъпен
Има различни конструкции интеркулери, този може да стане точно по начина на буната с кръстосани потоци.
Съпротивлението на питата е много по-малко от това на вътрешния въздуховод.
Достатъчни са два вентилатора по 1W (като за компютър) монтирани на вход и изход към стаята.
Ефективността ще е не по-малка от всеки друг рекуператор (примерно над 90%) и за непрекъснато проветряване на спалня ще върши работа.

Прикачен файл

he.GIF
he.GIF (6.57 KиБ) Видяна 4819 пъти

Прикачен файл

ps_2797_0.jpg
ps_2797_0.jpg (16.86 KиБ) Видяна 4821 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Как да направя печка за пресен въздух през зимата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: