Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
levskarski - помощник
Здравейте,

пиша тук с надежда да получа малко помощ и идеи относно изпълнение на следния проект:

Подземния гараж на блока е със стъпаловиден проход към него (около 15 метра) изпълнен с бетон...явно идеята е била при снежно време да може да се качват по-лесно колите...дали поради годините (30) и влияние на времето, стъпалата са с височина около 3 санта, което като слизаш надолу не е толкова проблем...ама като се засилиш нагоре имаш чувството, че колата ще ти се разпадне от дрънкане...

Искам да направя две полуси (там където минават гумите) с който да поизравня наклона на всяко стъпалце и да не се усеща толкова много (да не е отсечено на 90градуса, както е сега).
С какъв материал предлагате да го направя ?

Мислил съм за смес от цимент и дребна мозайка(за якост), дали това ще е подходящо да се положи и дали ще хване върху рошав бетон както е в момента ?

Трябва ли да слагам и малко пясък в сместа ?

За съжаления няма как да го изпълня с асфалт, мислех за студен асфалт ама такива малки количества едва ли има от къде да взема и ще ми излезе златно..а ако става с цимента една торба ще ме оправи.

Ще съм благодарен ако някой сподели идеи и опит...
VLADO66 - майстор
Съберете по малко парички и го направете като хората http://www.isomax.bg/page.php?id=89
levskarski - помощник
VLADO66 написа:
Съберете по малко парички и го направете като хората http://www.isomax.bg/page.php?id=89
Никой не дава българска работа нали знаеш (мога само да цитирам подписа ти)...и осветлението им оправих...аз затова искам да си го направя аз да не ми се троши моята кола...

..това което си показал не е ли само покритие за запечатване...ако трябва с него да изравня стъпаловиден наколон от 30-35 градуса и 15 метра дължина предполагам, ще ми излезе по-добре да плащам 10 години наем на външен гараж...

Ще го снимам но подхода е нещо подобно на това - разбира се не с толкова високи стъпала

Изображение
mcm - специалист
При 3 см височина, аз бих си го направил с цимент и пясък 1:2 и за якост ще добавя и малко флексово лепило, например вебер флекс, . А ако ми паднат и от полипропиленовите влакна бих добавил и от тях пък каквото стане. Преди да започнеш почисти добре основата.
levskarski - помощник
mcm написа:
При 3 см височина, аз бих си го направил с цимент и пясък 1:2 и за якост ще добавя и малко флексово лепило, например вебер флекс, . А ако ми паднат и от полипропиленовите влакна бих добавил и от тях пък каквото стане. Преди да започнеш почисти добре основата.

Благодаря за мнението...а цимент : флексово : дребна мозайка 2 :0.5 : 0.5 дали ще е добре ?
VLADO66 - майстор
Цимент 0.5,лепило 0.5,мозайка 1/това е традиционната рецепта за мозайка-цимент,мозайка 1:1/.Основата трябва да е здрава и измита.

Тема "Равномерно изглаждане на стъпаловиден под..дайте ъкъл ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: