Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Здравейте!

Става въпрос за апартамент в сграда, която в момента се строи. Съвсем скоро ще започнат да се изграждат вътрешните неносещи стени и всякакви промени по проекта такъв какъвто е в момента ще трябва да се уточнят. Аз си мисля за промени около банята и спалната - намаляване на банята, добавяне на сухо помещение или шкаф, евентуално отделяне на дрешник от спалната... Също има колони в спалната и хола, които се чудя как да използвам най добре.
Качвам скица на разпределението и благодаря предварително за всеки един съвет.

Прикачен файл

Apartament_skica_2.jpg
Apartament_skica_2.jpg (62.19 KиБ) Видяна 6619 пъти
TANGRA - специалист
НЕ СЪМ МНОГО СИГУРЕН НО МИСЛЯ ЧЕ ВСЯКАКВИ АРХИТЕКТУРНИ ПРОМЕНИ ПРЕДИ АКТ 16 МОЖЕ ДА ДОВЕДАТ ДО НЕПОДПИСВАНЕТО МУ ТАКА ЧЕ АКО НАИСТИНА СЕГА СЕ СТРОИ КОНСУЛТИРАЙ СЕ С АРХИТЕКТА ИЛИ НЯКОЙ КОЙТО Е ПО-ВЕЩ
bat
едно предложение от мен...

Прикачен файл

ideia_1.jpg
ideia_1.jpg (74.65 KиБ) Видяна 6365 пъти
bat
и още едно предложение

1. може да се сложи плъзгаща врата пред пералнята
2. банята и тоалетната могат да останат 1.80х1.80
3. до входната врата може да се сложи шкаф за обувки + закачалка

Прикачен файл

ideia_2.jpg
ideia_2.jpg (118.62 KиБ) Видяна 6355 пъти
ICC - специалист
Аз бих ти предложила едно такова решение, при което имаш дрешник и баня с вана. Чупката в антрето се запазва и там може да се сложи пералня в новополучилата се ниша и да се затвори с врати като вграден гардероб. Между тази чупка и вратата на банята има място за гардероб, шкаф или нещо подобно, каквото си решите. Аз самата не харесвам да се влиза през кухнята ( може би, защото не съм перфектната домакиня :x и винаги може да ме хванат с нещо неизмито или как съм затънала в обелки :shock: ) и на твое място бих сменила местата на кухненския бокс и групата с дивана. За водата няма да е проблем защото щранговете са залепени на стената зад дивана от другия апартамент. Колкото до акт 16, ако си дадеш навреме чертежа и архитекта и конструктора нямат нищо против изменението, то просто се изпълнява, нанася се в екзекутивните чертежи и си става абсолютно законно. По-незаконно е след това на своя глава да променяш. Успех! :)Изображение
Искам да благодаря на всички, които дадоха идея, предложение за промяна по разпределението. Вашите идеи + консултация с добър архитект и ето резултата. За мен той е максимума на възможното да се направи. Доволно и благодарско :)

Прикачен файл

ap_101.jpg
ap_101.jpg (123.45 KиБ) Видяна 5497 пъти
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:19 am, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Emerald написа:
Аз не съм убедена, че това решение е добро. Увеличил ти е антрето за сметка на кухнята. :o
Е да, ама е решен въпросът с обелките:) , който явно е дефиниран като основен и архитектът набързо го е драснал.

Има някаква логика родителската спалня да отиде през хола.
Аз обаче, бих търсил в това жилище и отделно WC, едно в банята, мисля, е недостатъчно за 3-4 членно активно семейство, както гледам че се гласи.
Дрешникът, поне в БГ представите, ми е много странен мерак. Писах го наскоро - за мен това е гардероб (стелаж) с коридор. Еми, намерете место на гардероба в съществуващ коридор (ходова линия) и забравете.
В конкретния апартамент това може да стане зад вратата на оригиналната спалня, че дори и пералнята (която също иска "коридор" пред нея) да влезе в ниската част.
С две думи - стремежът, според мен, трябва да бъде използване на коридори и ходови линии за обслужване на нещата от двете им страни, а не само и единствено за преходи, както е станало в последния вариант.
ribnikolaevi - майстор
А какво ще кажеш за това - нещо средно между първоначалното решение и това на архитекта. Вратата към дневната да бъде на първоначалното си място. Но останалото е като последното решение. Гърбът на кухненските шкафове, обънати към вратата може да се оформи като бар-плот. Може и да е задигнат, за де се крият "обелките" зад него. Предимството е, че оптически дневната пак е с нормални, а не намалени размери и си изглежда все така просторно.
А за баните и мокрото помещение - аз лично имам слабост от "частна" баня на някоя спалня. Според мен можеш да направиш две бани, като едната има врата само от спалнята.
Но трябва отново това да е спалня се, а не детска ....

Тема "Съвет за промяна в разпределението" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: