Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Лъчезар - специалист
Emerald написа:
Тапицирай с изкуствена кожа. Дебел дунапрен, изкуствена кожа и декоративни мебелни гвоздейчета за декорация. Ако го направиш и от двете страни, ще имаш много добра изолация.

http://otvorov.ru/pic.php?dir=foto&n=t_yxWdkg&size=5

Изображение
Това ми беше първоначалната идея, дори преди 4месеца бях купил 3м2 дунапрен 4см.
Вчера се загледах в едни изк. кожи, тъй че идеята според мен е добра и има реални шансове да я реализирам. Само да преглътна мисълта, че ще изглежда като офис на бивш комунистически директор :cool: .
Emerald, благодаря за линка, щом го предлагаш явно ще да е модерно все още :?
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:28 am, променено общо 1 път.
Лъчезар - специалист
Вратата е метална с дебелина 40мм сменях я преди 5години, тъй като наемателите държаха да е блиндирана :lol:
Тогава се тръшнах около 400лв, което не беше никак малко и затова сега не ми се ще да я подменям. Само бравата беше 90лв., но нея задължително ще сменям.
Гледах най-скъпите в момента врати около 1500лв и какво получавам:
-дебелина 60мм, освен че изглежда по-масивна, друг плюс не виждам
-четиристранно заключване, гаранция че няма да го разбият естественно няма
-пълнеж, мисля от хартия или вата, трябваше да сложа навремето, ама в бързината пропуснах
-цяла каса и за нея ме е яд, че не сложих
-облечена е от двете страни с мдф от около 4мм и панел също от 4мм с естествен фурнир
Ако нещо пропускам се надявам да ме допълните.
Целта е максимално да се доближа до характеристиките на тази от 1500лв., но ката се използва съществуващата база +вашите и моите идеи + малко работа и максимум ~400лв
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:28 am, променено общо 1 път.
Лъчезар - специалист
Не съм съгласен с твърденията ти. Бравата може да не е от скъпите, но е касова, а тя не се отваря от всеки клошар с меча лапа.
Вярно че на специалист ще му е необходимо доста по-малко време да я разбие, отколкото тая за 500лв/сигурно има :? /, но набележат ли те, спасение няма.
Затова една касова брава за 90лв. и някаква аларма с gsm известяване за около 100лв. е много по-удачен вариант, вярвай ми.
Съгласен съм за втората врата, но ми пречеше и затова я демонтирах.
Шумо и топлоизолация ще докарам, ама да изглежда добре, така че да я харесам ще се узоря. Затова търся всякакви възможни идеи, пък в крайна сметка ще видим, какво ще излезе.
Ремонта започна, така че скоро се надявам да кача снимки.
extim69 - специалист
Виждам че темата е стара,но ,не ми се отваря нова ,като се извинявам
на човека че се намесвам в неговата ,въпроса ми е следния .
Ако поставя фибран ,от вътрешната страна на гаражна врата,възможно
ли е ,да се получи конденз между ламарината и фибрана ,и от там да започне да ръждясва
Лъчезар - специалист
Боядисай преди това за да си сигурен.
rockwall - майстор
той, ЧОВЕКЪТ с вратата, явно си е решил проблема,но беше добре да пусне някоя снимка за благодарност
extim69 - специалист
Доколкото разбрах от форума, няма значение какъв материал ще се ползва ,било фибран ,стиропор или вата , важното е да има допир по цялата повърхност
Лъчезар - специалист
rockwall написа:
той, ЧОВЕКЪТ с вратата, явно си е решил проблема,но беше добре да пусне някоя снимка за благодарност
Приемам забележката и обещавам да се коригирам, въпреки че не съм готов на 100% :sad:

Тема "Входна врата - шумо и топлоизолиране" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: