• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Master_Kenobi - V.I.P.
То зависи и каква ти е дограмата, вероятно бяло ПВЦ, нали? Трудно се подбира цвят и материал за бяло ПВЦ.
Правих го тоя номер при една моя леля (непретенциозна) и сложих фурнирован МДФ (дъб - естествен фурнир с безцветен лак), но имаше кой да ми набави и изреже материала. Залепих ивиците и готово - хареса се. На мен не особено...

Може да идеш в бившето "501 стоки" на Сточна гара. Там има "гръбчета" за гардероби и шкафове го наричат - пресован картон (дори май не е и МДФ), дебелина 3,5 мм. Избираш цвят, даваш размерите на ивиците, които ти трябват, режат ти ги на място. После лепиш с подходящо лепило, затискаш докато изсъхне и си готова. Челото (дебелината) - се покрива с латекса. Обаче избора на цветове е кът и едва ли ще ти пасне, но е най-тънкия като цена вариант.

Но velsi e казал ключовата дума - ДЪСКА!
velsi написа:
Казвал съм и друг път: има такива подпрозоречни дъски, но се намират трудно.

Е, щом е дъска, требе да е дървена! :lol:
Отиваш в некоя дъскорезница, евентуално дърводелница или дърводелна, режат ти дъските по твой вкус и така... Кажи им да са без чепове. А това, че може да ги снаждаш на място едва ли ще е ти е особен естетичен проблем. Е, може и на точна дължина да ти ги направят и без чепове, ама ще ти съобщят и друга цена.

За последно видях калибриращ по дебелина абрихт на Околовръстното, между Бояна и Симеоново, в склад за продажба на дървесина. Дано още е там.

Успех!
благодаря на всички, но пак сама намерих решение, което е естетично и ефективно - технически камък
Master_Kenobi - V.I.P.
Buboleche написа:
...но пак сама...
Еми... щом е ПАК, другия път няма да се напъваме да пишем по Ваши проблеми... Благодаря! :)
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:25 am, променено общо 1 път.
Emerald написа:
То решения можеш да си намериш много, но на какво ще прилича това толкова тънко? :o Бих разбила нескопосаната замазка на прозореца, но не бих правила компромис с външния вид на перваза.
Емералд, всичко е вече готово и не ми се разбива наново, а и няма да изглежда нескопосано, ще е г-профилче и ще изглежда реално еднакво дебел като всички останали
Master_Kenobi написа:
Buboleche написа:
...но пак сама...
Еми... щом е ПАК, другия път няма да се напъваме да пишем по Ваши проблеми... Благодаря! :)
хе, Мастър Кеноби, нищо лично, писала съм само за два проблема и за двата така се случи, а и е нормално като имам грижа сама да си я мисля и човъркам отвсякъде, не са длъжни всички да влизат в дълбочина, просто сондирах
Takezo Sensey - модератор
Името на фирмата е "БУЛМАРМА" , мрамор , гранит , варовик :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
Buboleche написа:
Master_Kenobi написа:
Buboleche написа:
...но пак сама...
хе, Мастър Кеноби, нищо лично, писала съм само за два проблема и за двата така се случи, а и е нормално като имам грижа сама да си я мисля и човъркам отвсякъде, не са длъжни всички да влизат в дълбочина, просто сондирах
:) Няма проблем! Форумното общуване не винаги е лесно и аз лично много внимавам с подбора на думите, но често не успявам...
Успех! :)
  • 1
  • 2

Тема "Подпрозоречни перваци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: