• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
naydenov - напреднал
Самонивелиращата се подова замазка може ли да се положи на два пъти или трябва да се положи наведнъж?
Примерно ако взема 3 чувала, но не ми стигнат, да взема допълнително количество и да я донаправя след няколко часа? Все пак не е евтина, че да се презапася :?:
nasco2 - специалист
И наи вече не използваи термина ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ паркетът е лукс а ламинантът покритие намащо нищо общо с паркет.
chochobubik - напреднал
velsi написа:
Самите плоскости ОСВ във вида, в който се продават са доста криви. Супер трудно ще ти е да постигнеш равен под и да гониш милиметри, особено пък ако работиш с цели плоскости. Аз използвах следния метод, който сам си измислих: нарязах плоскостите на квадрати с размер 60 на 60 сантиметра и ги редих подобно на плочки като започнах от най високото място на помещението и подлагах дървени клинчета. Самите плоскости захващах с винтове за дърво (моята основа беше много крив дървен под), а в твоя случай можеш да използваш подходящи дюбели. Накрая разпробих плоскостите и вкарах монтажна пяна за запълване на кухините между плоскостите и пода. Нагледно - към края на тази тема
Има и още един вариант: От Практикер си купуваш OSB плоскости 241,5х58см. цената на една плоскост е 18,99 лева. тези плоскости са с нут и перо и с помощта на лепило Moment Super 3 се залепват. Редят се на принципа на ламинирания паркет. Помага доста но и финансовата страна също е от значение
naydenov - напреднал
Едно приятелче ме убеди и направихме циментово-пясъчна замазка. Подът стана идеално прав.
Сега мисля за последващо покритие преди ламината, но май ще е една изолация от 6 мм, която продават в Практикер, изглежда доста добра на вид, Izofloor Plus - 4.49 лв/кв.м.
Колко време трябва да съхне преди полагането на ламинат замазка с дебелина до 20 мм?
pipbel - майстор
От Практикер си купуваш OSB плоскости 241,5х58см. цената на една плоскост е 18,99 лева. тези плоскости са с нут и перо и с помощта на лепило Moment Super 3 се залепват. Редят се на принципа на ламинирания паркет.
chochobubik

Tези плоскости дето споменаваш с каква дебелина са ?
Нута и перото само на тясната им страна ли са и само там ли се слага лепило или се залепват и към пода ?
neillmakoli - специалист
Колко е дебелината на наи-тънкото ОСБ?
chochobubik - напреднал
това което е в практикер и се "сглобява" е със размери 15х530х2400 мм. (Не съм много сигурен за дължината. Неще ми се върти около 2400мм, но ако съм сбъркал много съжалявам) :? :?
  • 1
  • 2

Тема "Под на спалня - подготовка преди полагане на ламинат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: