• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
velsi - Почетен майстор
Идеята ли? Ами мисля си, че директно залепен на тавана стиропора би трябвало да поглъща основната част от трептенията на плочата. Предимно тези с много ниска честота, които са и най-проникващи. Остатъка от звуковата вълна, която успее да проникне през него би трябвало да се разсее във ватата и оставащия въздушен слой. Не съм специалист по звукоизолации, но мисля че и "най-упорития" шум би се угасил преминавайки през четири разнородни слоя. Имайки предвид, че най-обикновен стъклопакет 24 мм с две еднакви 4 мм стъкла и 16 мм въздушна междина дава шумоизолиране от 32 децибела ви трябвало предложения от мене "сандвич" да изолира много повече.
Стефан - майстор
Разбира се, варианти за звукоизолация може да има много, и най различни. С различен ефект. И всеки може да е прав. Спор да няма.

Но аз разсъждавам по различен начин. За мен въпроса е по-скоро принципен. И в този стил написах и предния си пост. За мен е по-важно да се отстрани причината, а не следствието. Добре, ще се намери начин тази стая да се изолира, да се направи като "черна" кутия. И всички съседи ли трябва да постъпят така?

Давам и пример: Ако примерно Ви боли глава, веднага ли вземате обезболяващи лекарства? Без да се интересувате от какво идва главоболието? Дали е от ниско, или високо кръвно налягане, повишаване налягането в очните дъна, от дископатия на шийните прешлени, от тумор, и от много други причини. Добре, вземате обезболяващи, и Ви минава. До следващата болка след няколко часа. Може да достигнете до пристрастяване. А е много по-ефектно, ако си направите изследвания, и се лекува причината за болката, а не самата болка.
Дали бях достатъчно ясен в разсъжденията си? И дали Емералд пак ще ми каже, че съм консервативен?
no4a - помощник
благодаря за всички отговори!Едва ли е нужно да шумоизолираме стаята на 100%.Все пак не искам нашата дъщеря да живее в саксия.Но нощно време дори ние се събуждаме от токчета,караници,трополене,влачене на мебели по теракота,дори от усилен телевизор,а пък ако имат и гости става лудница.Мисля,че добра изолация на тавана ще свърши работа.Поне малко да се убие този шум.Не мисля,че трябва да се караме с тях за да бъдат по-тихи.Те не че прекаляват чак толкова,просто целия им апартамент е в теракот и това,мисля,усилва звука.
Тани - модератор
velsi , ако ниската честота се предава по конструкцията на сградата, то тя ще мине и по стените и изолацията само на тавана няма да е ефективна. Остават средните и високите честоти , а стиропора е много по-лош звукоизолатор от ватата , така че е безмислено да се слага.Според мен е по-добре вместо това да се сложи по-дебела вата . Хем се получава и много добра топлоизолация и няма да топлят теракота на съседите. :lol: Това е мое мнение все пак , може и да бъркам.

Стефане , първо се извинявам за острия тон в другата тема. По отношение на решаване на проблемите като се търси причината , а не се елиминират само последиците и , си напълно прав. Но при отношенията с хората нещата стават малко сложни , необходими са компромиси . Всички разсъждаваме различно (слава Богу :roll: ) и няма само един правилен отговор. Като заговори за здраве и очни дъна и се сетих за един пример

Представи си (не го пожелавам на никого) , че носиш очила - 3,5 диоптъра на едното и 9 на другото око . Това което се опитваш ти според моите първи впечатления е , че се опитваш да ни кажеш - ето ви моите очила и ще виждате по-добре , при мен вършат работа , значи и при тебе ще свършат! Е как така не виждаш добре с моит очила , бъркаш нещо, аз виждам перфектно с тях!

Определено си интелигентен човек и ще разбереш какво имам предвид. Не си консервативен , просто гледаш само от своята гледна точка. Ако не е тайна на колко години си?
emil_v r - майстор
По стар е от мене с 4-5 години ха ха . :-D Да не казвам моите щот ще дискретизирам и двама ни .
Стефан - майстор
Аз съм на 53 :? вече!!! За Емо не казвам, защото не го познавам.

Аз наистина нося очила, но няма да ги предложа на никого. Просто ще предложа/ както и го направих/, да се направят изследвания. Защото знам, че моите очила вършат работа само на мен / и, Защото знам, че моите разбирания са си само мои, и не е задължително на другите да ги приемат като догма /. А причините, които изтъкнах по-горе, наистина водят до ужасно главоболие.
emil_v r - майстор
49 год , няма да оправите света :o
Тани - модератор
Така или иначе оспамихме темата, но пък от друга страна съм дал линк . на който е цялата информация по темата. За всички които имат проблеми със зрението препоръчвам ТАЗИ книга.

До 2 диоптъра според автора може да се свалят за 8 дни .А пък и в какъв стил е написана...
emil_v r - майстор
О , благодаря , ще я купя .Виждал съм я книгата . Корекция от 1 диопт. ще ми доиде дюшеш. И аз като Стефан не вярвам много в тая печалбарска медицина. Изчезвам , но нали трябваше и аз да се изложа :o по темата.
  • 1
  • 2

Тема "имаме нужда от вашия съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: