• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
masteradmin - майстор
мале сега го разбрах голям резил за мене, ще помисля върху идеята
Emerald - модератор
Ако стената не е изработена още и така или иначе ще се слагат някакви стъкла, имам идея стената да се направи до горе, а отворите във вид на изкуствен прозорец, осветен отвътре, който да дава илюзията, че от другата страна няма стая, а това си е истински прозорец. Такъв трик е често изпозван за приземни или подземни етажи с малка осветеност. Все пак, не само светлината, но и наличието на прозорец има психологичен ефект за самочувствието.
В този случай се използва матово стъкло, а изкуствения прозорец може да бъде ранжиран по желание с текстил като истински. Дори вечер, при осветен отвътре прозорец имаме илюзията, че навън е светло. Много оригинална фалшивка. Само още една идея за размисъл.

Да, абсолютно с две ръце съм за гипсокартон! Никакви малки деца или ритници не са пречка за такава стена. Нали и американци гледат малки деца, че и по доста повече от българско семейство. :lol: Досега не съм чула за случай на повредена от дете стена.
leonardo_vd - модератор
Оиворите в стената може да ги направиш като около тях сложиш рамка от картина, така ефекта ще е все едно има картина или е огледало и се отразява стаята, а то всъщност си е само дупка в стената.
Тани - модератор
Ако стената още не е направена , можеш да вградиш стъклата направо в стената , дори може да е едно цяло , което да преградиш с тухли, но и аз бих го направил с гипскартон - по-бързо, по-евтино и по-красиво!
dildes - специалист
Благодаря на всички за идеите.
Гипсокартона отпада, защото вече тухлите са купени, а и се убедих колко е "здрав", майсторите докато ми правеха тавана го пробиха с един алуминиев ъгъл, освен това много дрънчи :lol:
Стъклото също отпада като вариант, защото детето си е дете, освен това е и момче :-D
Последния вариант е прозрачен плексиглас, който ще го нарисуваме някак /дали със спрей, или нещо друго/, а другият вариан е някакво фолио /може огледално, на фигурки/.
Ще показвам снимки, като го завършим :wink:
masteradmin - майстор
чакаме снимки само ако може снимай от началото до края ако може. защото преходните етапи са най-интересни.
dildes - специалист
Да, снимам разбира се :lol: , даже оня ден се изкуших да постна някои снимки, но устоях. Ще ви покажа всичко от началото до края накуп :-D
  • 1
  • 2

Тема "Чуденка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: