Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
boianivanov - напреднал
а ако се изрежат с елмаз
NRG7 - специалист
boianivanov,няма логика,а и е играчка пък и няма гаранция,че ще излязат читави. Най-сигурно си е облепянето.
boianivanov - напреднал
как става това с облепването.Лепиш от вътре тиксото после биеш от вън и после как сваляш тиксото със счупеното стъкло
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Боян Иванов е голем шегаджия, не мислите ли?
NRG7 - специалист
:-D Няма лошо...обаче преди всичко е техническата мисъл и опита. :)
boianivanov написа:
а ако се изрежат с елмаз
Близко до акъла,е че с елмаз се реже в/у стабилна и твърда повърхност не на висяща и несигурна елементарно!
Deo-x - специалист
Направо взимай чука и ги разбирай тези стъкла от към терасата,става бързо и направо в чувала,без лепенки :wink:
Стефан - майстор
lotosf написа:
...Става въпрос за кухненска тераса на панелен апартамент.Терасата е остъклена с винкели които са заварени и за тях с маджун са залепени стъклата.?
За да може да се разсъждава реално, можеше да пуснеш една снимка. Иначе всеки си фантазира от собствен опит.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Стефан написа:
lotosf написа:
...Става въпрос за кухненска тераса на панелен апартамент.Терасата е остъклена с винкели които са заварени и за тях с маджун са залепени стъклата.?
За да може да се разсъждава реално, можеше да пуснеш една снимка. Иначе всеки си фантазира от собствен опит.
Терасата под жълтата фанелка. Съжалявам, нямам възможност за по-качествена снимка.
Изображение
Стефан - майстор
Видях. Моето предложение е следното. Не знам до колко ще ти се види разумно, но можеш да помислиш, преди да отговориш. Не ти трябва да чупиш стъклата, щом до момента са вършили своята работа. И са били херметични. Наеми алпинисти, и се договори с тях да санират от вън с 5 см стиропор. От вътре си направи саниране с още 5 см стиропор. Единствено можеш да си сложиш алуминиева дограма с термомост.
boianivanov - напреднал
angeleto написа:
Здравейте, да дам и аз мнение по въпроса. Свалял съм остъкление на две тераси и двата пъти без да чупя стъклата :cool: . Единия път маджуна не беше втвърден и го махнах лесно с длето. После стъклото се отлепя лесно. Другия случай маджуна беше на камък. ТОгава използвах пистолет за горещ въздух и отново длето. Маджуна става крехък и се откъртва лесно. И двата пъти бях облепил стъклата с тиксо за всеки случай :!: .
Много ти благодаря за идеята за горещия въздух днес свалих всички стъкла без да ги счупя е без едно но това направо е супер само че вместо длето използвах здрав нож :2thumbs:

Тема "въпрос за тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: