Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
malkstor - специалист
http://tech.today.bg/news/61740.html

бъдещето е в това :)
цвета на ириса се променя, а отпечатъци се фалшифицират

това е доста по-трудно за фалшифициране, а и устройството е доста по-опростено.
NRG7 - специалист
malkstor, и каква връзка има това с биометричните брави?
Може би в последствие ще бъде полезно за залавяне,или прикриване на крадци...
:?
nivanov - специалист
Drebus, мисля че вече има и сензори за ИД по методите на сони ...
Идеята е, че системата от вени в пръстите на всеки човек е различна, разпознаването се извършва точно по това
NRG7 - специалист
Разбирам, в последствие ще разберем,дали това ще има приложение и у нас и дали ще има евентуална полза. Ако е така би било наистина добре.
malkstor - специалист
drebus, общото за сега не знам до колко го има, в смисъл дали има разработени брави на този принцип, но метода е идеален за целта. Структурата на кръвоносните съдове е уникална за всеки, но е по-трудно да се фалшифицира от останалите методи (или поне доста хора вкл аз си мислим така). Особено ако се снема от няколко датчика/измерения, така че да се получи пълна картинка. Освен това работи по-бързо и няма опасност от зацапване и т.н. понеже не докосваш сензора. Освен всичко самите датчици са много по-евтини от тези за пръстовите отпечатъци - всичко става само с инфрачервени светодиоди и CMOS камера/две. За обработката на информацията от датчиците вече не мога да кажа, но надали е по-сложна отколкото при пръстовите отпечатъци.
NRG7 - специалист
malkstor,благодарност за инфото ценно е. Не,само за мен,а и за останалите,които не са наясно с това. :)
toni0511 - напреднал
lub_radkova написа:
Здравейте,

Някои наясно ли е за биометричните брави, тъй като съпруга ми ме натиска да си сложим, а аз все още не съм сигурна, че това е добра идея. :?

Благодаря Ви предварително за оказаната помощ.
Значи бравите са много хубави - за офис, за кабинети и пр. Може дори да се сложат за да се шашнат комшиите.Практиката обаче показва че за входна врата на апартамент или къща е най- подходяща механична брава. Ако някой е на различно мнение много ще се радвам да чуя аргументи . :roll:
Стефан - майстор
И аз съм за механичните. Но изработени с фантазия, и нетрадиционни.
toni0511 - напреднал
Стефан написа:
И аз съм за механичните. Но изработени с фантазия, и нетрадиционни.
Така е ама и да дават някаква сигурност - например GERDA
toni0511 - напреднал
Извинете,не показах за какво говоря http://www.gerda.pl/main.html

Тема "Брави с биометрия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: