Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
nihonjin - специалист
Пяната не дава добра звукоизолация.
Е, по-добра е от тази на въздуха естествено.

Изолацията на въздушен шум е правопропорционална на теглото за единица площ на преграждащия материал, т.е. дебелината му.
Всички останали фактори като брой на слоевете, разстояние м/у тях, газ с който е изпълнено разстоянието между слоевете, как стъпват върху рамката и т.н. имат някакво значение, но то е второстепенно на фона на дебелината.
Или както казват дебелината има (първостепенно) значение :-D .

Или да обобщя по темата. Ако фугата се допълни само с пяна ще има по-добра звукоизолация от сегашната. Ако се допълни с теракол, лепило или дори обикновен циментов разтвор изолацията ще е още по-добра. Просто и ясно.
Matchless - специалист
nihonjin
С други думи ако шпакловам стените с теракол ще имам супер шумоизолация? :? И панелките щото са от бетон са шумоизолирани? :? И-и-и-и...разлика има ли между звукоизолация и звукоабсорбация? :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Я отвори камината, да метна книжките по акустика
velsi - Почетен майстор
От всичко, което прочетох до тука мога да ти кажа едно: разкърти малко стената отвън около дограмата и си вкарай пяна, колкото искаш. После си замажи с каквото желаеш. Но щом дограмата е вече замазана отвътре проблемите ти с шумоизолацията едва ли идват от това. По-добре виж дали ти се затварят както трябва прозорците и да не би от там да ти шуми, че това Рехау като знам как го правят...
martycool - напреднал
Ами за затваряне се затварят плътно и добре. Незнам нещо стъклопакета да не би да не е в него проблема. Иначе като се оправи време пак ще свалям пяната и ще пробвам с нея и върху нея може би с теракол. Но за вата май няма да стане, защото няма толкова място за да се обърнат с нея. Може би проблема с пяната е че не я нанасях на непрекъснат слой, но нямаше начин защото на места фугата е толкова тясна че не влиза пистолета. Може би ще трябва да по разкъртя около стената и тогава да нанасям. Всъщност ще снаправя снимки да покажа как изглежда.
neillmakoli - специалист
На моита дограма отвън съм сложил 2 см ХПС,залепен, дюбелиран и измазан с теракол,по дължината на касата.
Мисля че има ефект.
Дано ме разбрахте какво имам предвид. :roll:
masterval - майстор
nihonjin написа:
Не разчитай на пяната за шумоизолация.
Понеже си обърнал отвътре ще работиш отвън. Изрежи/откъсни пяната отвън, така че да имаш около 1см дълбока фуга. Ширината - колкото се е получила при монтажа. Запълни този 1 см с лепило за топлоизолация или теракол. Аз така направих на моята дограма и съм доволен.
Ако се чудиш защо 1 см - повече няма нужда, понеже сумарната дебелина на стъклата в стъклопакета е горе-долу толкова, а обемното тегло на теракола е горе-долу като на стъклото, така че ще получиш звукоизолация равностойна на стъклопакета.
Това ме разби, особено "ще получиш звукоизолация равностойна на стъклопакета" :?
Външно обърни дограмата с изолационен материал, например стиропор, може и без дюбели, той нищо не носи.
CASA - специалист
martycool написа:
Лошото е, че на места почти няма фуга спрямо стената или е много тънка и неможе нито да се махне старта пяна нито да се вкара пистолет за новата.

Няма ли някакви лепенки или нещо такова с добра шумоизолация които да залепя отвън?
Има варянт при фуга до 1см да се уплътни с полиуретанов уплътнител.Продава се в опаковки за пистолет за нанасяне на силикони.Работи се по аналогичен начин.В момента на пазара има такива на марката Sika,а цената им е към 10лв/бр.Ако искате повече техническа информация потърсете на www.sika.bg
MASTER - специалист
Takezo Sensey написа:
nihonjin написа:
Или сигурно се правиш на голям специалист?
Тц, размишлявам си на глас ... :wink:

Не, не се прави на специалист Takezo, просто се е поровил,и е намерил вярна информация. А това, че на теб главата ти вероятно e шпаклована с 1 см теракол, и не ти позволява да чуваш, не означава, че това е начина за шумоизолация.

Начина за постигане на шумоизолационен ефект в случая е единствено обръщането на прозореца с вата.
Прави са колегите. Пяната се слага само за да държи профила, не и за изолация. Потърси в нета за системата уинтех на хенкел. Ние го препоръчваме този метод и го прилагаме, след като монтираме профилите...

Тема "Шумоизолация на ПВЦ дограма - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: