Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
toni0511 - напреднал
laki1968 написа:
Стефан написа:
Според мен камъка не се страхува от влага. Всичко се прави, за да изглежда по-красиво. Но това е заблуда. Губи се автентичността на камъка. Трикове на дизайнери и майстори. Аз не бих лакирал камък.
да лакираш естествен камък и още по зле-после да го оградиш с неква боя си е пълна идиотщина. много си прав
Абсолютно вярно колеги , напълно съм съгласен :wink:
rockwall - майстор
Според мен камъка не се страхува от влага. Всичко се прави, за да изглежда по-красиво. Но това е заблуда. Губи се автентичността на камъка. Трикове на дизайнери и майстори. Аз не бих лакирал камък
не влагата е проблема, а проникването й зад камъка, което може да навреди по няколко начина. Ето първите за които се сещам:

1.проникване на влага през стените (ако не са с изолация)
2.лед между камъка и стената = отлепване
3.ерозия на камъка - при по-порести видове водата влиза в цепнатините и порите, които не са импрегнирани и с времето (вода-лед-вода) ги разрушава.

Аз също не харесвам видимо лакиран камък, но ако се ползват удачни материали и се постигне добра визия, бих предпочел да имам запечатана стена, отколкото попиваща.

При условие че вече има всякакви хидроизолации, вкл. нано, силиконови, тефлонови и тн, които не променят вида, а по-новите са и водоразтворими и се нанасят с градинска пръскачка, не виждам какво толкова ще стане, ако се нанесе защита.

Иначе с две ръце против боядисване на фуги в нетипични цветове и безвкусно лакиране.
Bl
Искам да събудя темата.
Моля за подробно описание на технологията за лепене на естествен камък-гнайс. Преди да ме нападнете, че е писано много да уточня, че и доста четох, но съветите са все за къща, ако има изолация или за пътеки и т.н. При мен става въпрос за ограда. Стената е каменна, от вътрешната страна е измазвана, но мазилката не е здрава. На места е изпадала/изронена от влага. От вън е била мозайка, която също се е отлепила. Нагоре колоните са от тухла. Та как да подготвя стената/основата/? Да сваля ли нацяло мазилката? После да обработя ли с нещо? С какво да лепя, как да го правя, как да нанасям лепилото, по колко... Обяснете моля като на лаик. Дано да имате търпението да го направите. А аз ще продължавам да чета.
Благодаря!
ArturDent - Почти Безобиден
Bl написа:
Та как да подготвя стената/основата/? Да сваля ли нацяло мазилката?
А ти как мислиш? Прочете ли си обясненията? - "всичко пада".
Или чакаш някой да ти даде оправдание за да не сваляш?
Bl
Всичко не е написано никъде. Чудех се дали да не сваля мазилката до здраво т.е. на места да остане, на места - не. Трябва ли да е равна основата? А другите въпроси...
torbalan - Дървен философ
е, ако не я свалиш, като залепиш камъка отгоре, какво очакваш да се случи?
Bl
Предполагам отчитате разликата между "да я сваля до здраво" и да сваля цялата мазилка/включително и здравата/"
ebahti - майстор
Дзначи така-сваляй сичко което хлопа,тая която е здрава пробвай да я изкъртиш-ако пада лесно я махай,ама ако се кърти трудно я заеби...предполага се че е хванала здраво и няма да падне.После правиш шприц с вода и цимент и грундираш стената с канчок (ако не можеш с канчок става и с метла) после хоросан с цимент и мажеш.Гнайса се лепи с лепило за плочки-мажи стената,мажи и гнайса като лепиш.Капиш??? :wink:
Bl
Т.е. трябва да я измажа там къдено е паднала за да изравня с останалото/където не е паднала/? А отвън където е паднала мозайката/останала е по камъкот който е изградена стената/? И там ли да я измазвам и тогава да лепя?
rockwall - майстор
сам виждаш къде не е добре и трябва да се прави

навсякъде където мазилката пада и се рони, трябва да стигнеш до ЗДРАВА ОСНОВА - било то здрава мазилка или здрав камък

после грунд и мазане

Тема "облицовка естествен камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: