Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Takezo Sensey - модератор
:-D Цар си !!!

Това трябва да се патентова !
EmoZ - специалист
Shotik е абсолютно прав, за да елиминираш аберацията (ся тука брат ми ше ме земе на ура :) ), да намалиш паразитната светлина (това намалява резкостта), която няма отношение към образа върху матрицата, трябва или да направиш тубус между обектива на сапунерката и окуляра на тръбата, или да ги долепиш некакси. За тая работа пръв се е досетил Християн Хюйгенс, край едно езеро - т.е. негова е идеята въобще за обектив, оня лайнар Кох е един келяв самозванец и никъв микроскоп не е открил, но това е друга тема.

Та снимката ти не е ясна не заради чистотата на лещите, а заради аберацията, зат'ва действай като Хюйгенс! Тая работа ти пречи страшно и на времето на експозицията, апарата ти автоматично смята време на експозицията, според настройките - водеща бленда или водеща скорост, не знам дали ги има тея възможности, но може значително да подобриш качеството, 'щото паразитната светлина го омазва в сметките.

Аааа да и друго, светлосилата на 'новия' ти разглобяем обектив е чувствително по-ниска от тази на обектива на сапунерката, ако светломера е изнесен някъде по корпуса на апарата, добре ще е да минеш на мануален режим на снимане. Кажи к'ва е сапунерката, инак идеята е яка.

Успех.

п.п. Преди снимах със Зенит Е (още го пазя, трябва да го почистя), сега снимам с Канон 350D (сравнително приличен и здрав симулатор на огледално рефлексна камера). Бе въобще фотографският процес е яка работа, само дето иска много време, а време ядец . . .
moriak1 - помощник
EmoZ написа:
Кажи к'ва е сапунерката
SONY DSC W-30 ,и не съм в час с подробностите за които спомена,но след като изчистих лещите и ползвах назаем истински статив(защото еднокракия клати малко)се получи малко по-добра снимка.За съжаление я изтрих и като имам възможност ще снимам пак.
Това трябва да се патентова !
Имам си измислено друго приспособление(за риболов)за патент,но няма съвестни спонсори,а и парички :wink: това с телескопа и да се бъзикаме не е за патент :)
Илиян Илиев™ - майстор
Дай да видиме и риболовното де.
EmoZ - специалист
Твоя апарат няма ръчен фокус.

Успех.
moriak1 - помощник
EmoZ написа:
Твоя апарат няма ръчен фокус.

Успех.
Да така е,но върши работа.
Дай да видиме и риболовното де.
Има време,още умувам как да изкарам някой лев. :lol:
Илиян Илиев™ - майстор
moriak1 написа:
...Има време,още умувам как да изкарам някой лев. :lol:
Ми хващаш риба и продаваш. Ако устройството е толкова ефективно се връзваш с няколко рибарски магазина или сам си отваряш такъв и те така.
moriak1 - помощник
Илиян Илиев™ написа:
moriak1 написа:
...Има време,още умувам как да изкарам някой лев. :lol:
Ми хващаш риба и продаваш. Ако устройството е толкова ефективно се връзваш с няколко рибарски магазина или сам си отваряш такъв и те така.
Устройството така наречено при нас е бомбарда,или сбиролино при другия свят(предназначено да доставя леки примамки и стръв на далечни растояния)след това мойто се нарича подобрение.Подобрението е насочено в две насоки и променя коренно същноста на сбиролиното.Ама няма пари :lol: Имам си документче от нотариус,че го е видял на скица.Трябва да го покажа на някой примерно италиянски производител и да ме пре.бе :?
Илиян Илиев™ - майстор
Той Такедзо май ги разбира повече тия риболовните неща. Аз доколкото схващам ще дойде да е нещо, което замята по-далече от нормалното, но може и да греша.

Що се отнася до итал производител, ако си харесаш някой мога да помогна единствено с непрофесионален превод. Това за преевката си зависи от теб, но съм чул че си има там някаква служба, която издава патенти за разни неща и от моя гледна точка нотариуса ти може да се свърже с тях, ако му се е сторило печалившо изобретението, а ти да гледаш отстрани като наблюдател докато той прави парички от твоята идея. :wink:
moriak1 - помощник
Илиян Илиев™ написа:
Той Такедзо май ги разбира повече тия риболовните неща. Аз доколкото схващам ще дойде да е нещо, което замята по-далече от нормалното, но може и да греша.

Що се отнася до итал производител, ако си харесаш някой мога да помогна единствено с непрофесионален превод. Това за преевката си зависи от теб, но съм чул че си има там някаква служба, която издава патенти за разни неща и от моя гледна точка нотариуса ти може да се свърже с тях, ако му се е сторило печалившо изобретението, а ти да гледаш отстрани като наблюдател докато той прави парички от твоята идея. :wink:
Много пари искат за рационализации и патенти,казаха избери си страни в които да е защитено плюс главно Китай :lol: И за всяка страна се добавя определена сума.А Такедзо знам,че е рибар.

Тема "Фотоапарат 23х50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: