• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
svetliopi44 - Чирак...
Илиян Илиев™ написа:
Забравих да спомена, че материала който препоръчвам се нанася около 2 мм и съхне в рамките на няколко часа върху газобетна.

Илиане да не помислиш че се заяждам ама тва не е вярно
Илиян Илиев™ - майстор
Изобщо не си мисля, че се заяждаш. Този материал http://www.bpbitalia.it/soluzioni/sched ... 70plus.pdf нанесен на 2 милиметров слой върху газобетон съхне за няколко часа.

Като казвам няколко часа имам предвид не повече от 6-8 часа.

Като казвам изсъхнал означава, че няма по-тъмни от влага петна.
svetliopi44 - Чирак...
офтопик Ето ...виждаш ли че има и аз какво да науча от теб ... по зачетох се ама съм позабравил доста езика пък има и много термини ...
Обикновено гипс и всякакви там материали на гипсова основа стягат доста бързо дори и върху добре навлажнен газобетон ... явно има някаква химия ...
По темата ...

Гледал съм в продуктите на Сан Марко имаше подобна декоративна мазилка ... състой се от грунд и боя ... боята се нанася с ръкавица гъба и се постига ефекта ...
Илиян Илиев™ - майстор
Аз го използвам за основа на шпакловката. Идеален материал за запълване на неравности, изправяне и т.н. По принцип доста рядко се използва за финален слой заради малката гранула, иначе на няколко пъти сме го ползвали и за груба мазилка. Макар че не се препоръчва дебело наслояване при първо нанасяне сме слагали и 3 сантиметров слой и не пука, но в този случай влажните петна могат да останат и близо седмица. Те пък от своя страна пречат на шпакловката, защото върху влажните участъци се получават балончета и те така.
  • 1
  • 2

Тема "Постигане на ефект на варова мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: