Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
yasoo - специалист
rockwall написа:
в интерес на истината ЧАПСИТЕ са обикновено от лицева кожа, за да не се налага да се чистят

тва е все едно вместо МУШАМА НА МАСАТА ЗА ХРАНЕНЕ (знае се ква й беше функцията) всеки път да си слагате най-дантелената бяла покривка за празници
rockwall защо говориш глупости!!!
За чапсите за езда, че се правят от лицева кожа си в огромна грешка ама ооогромна.
Я пробвай да се качиш на седлото с лъскавките чапси от лицева кожа...
голям смях ще падне, ще си като на пързалка в/у седлото :lol: :lol:
Абсолютно всички чапси които са предназначени за езда са от велур независимо дали
са от най-обикновенните модели от по 100$. или такива за по 700-800$
Направи лек рисърч из чуждите сайтове и сам ще се убедиш.

По твойта логика ще ми кажеш че и на бричовете за езда парчетата кожа на
шенкела и на задника са от лицева кожа а не от велур така ли? :lol: :lol:

Единствените чапси които се правят от лицева кожа са тези за мотор или гейските :-D

П.П. n_a питаше как се казва цвета сив на петна а не за порода с такава окраска ;)
Породи петнисти коне има не една или две :)
Ето няколко примерчета:

Американ пейнт хорс

Изображение

Кнабструпер

Изображение

Апалуза

Изображение

Джипси

Изображение

Пинто

Изображение

и т.н. и т.н.
Последна промяна от yasoo на пет юни 26, 2009 12:46 pm, променено общо 1 път.
rockwall - майстор
За чапсите за езда, че се правят от лицева кожа си в огромна грешка ама ооогромна.
Я пробвай да се качиш на седлото с лъскавките чапси от лицева кожа

ИЗОБЩО не съм спец по ЧАПСИТЕ, за което съжалявам, но поне от това, което съм виждал по ездачи на бикове ми се струва че не са велур или поне не такъв, от който се правят ръкавици И стои мъхест.

Не споря дали кожата трябва да е лицева или велур - само ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ НЕ СЪМ кожар, НО според мен ЛИЦЕВА кожа не значи ЛАЧЕНА и ЛЪСКАВА - НАПАТА също е лицева кожа , а не се пързаля повече от велур

КАКТО И ДА Е

Идеята ми беше че тези ГАЩУРИ не си ги предтсавям на някой, който се вълнува колко са се измърсили и ги търка с четката си за зъби, защото са опръскани с кал

доколкото знам това им е функцията - да са опръскани

ИЛИ ПАК ГРЕША

МОЖЕ ДА СЪМ СЛЯП АМА НЕ МИСЛЯ ЧЕ ВЕЛУРЪТ БЛЕСТИ ТАКА

Прикачен файл

chaps_.jpg
chaps_.jpg (19.61 KиБ) Видяна 13109 пъти

Прикачен файл

CustomChap_Leather_0107.jpg
CustomChap_Leather_0107.jpg (14.35 KиБ) Видяна 13109 пъти

Прикачен файл

chap.jpg
chap.jpg (138.51 KиБ) Видяна 13109 пъти
yasoo - специалист
То е ясно че правят и от лицева кожа, защо да не ги правят, но това не са чапси пригодени за ежедневна езда.

Първите чапси които си показал са за родео с Бикове (бикоезда) която е най-популярното спортно родео в САЩ.

Вторите чапси които си показал са за мотор! Това че има шпори на ботушите изобщо не означава, че са за езда,
явно са ги сложили за снимката. Чапсите за езда винаги ама винаги са широки около шенкела
(за който не знае шенкел при ездата се нарича долната част на крака от коляното до глезена)
и нямат ципове (копчета или връзки) до долу.

Третите чапси са само и единствено за мотор (рокерска му работа) :wink:
Виж къде им е коланчето, каква им е кройката...

За това вземи спри да спориш на тази тема или ако искаш да продължиш то си направи един хубав рисърч преди това :wink:

П.П. За мърлявите чапси, еми аз не държа да са в перфектно състояние а те и не са :-D
ама в лошо време като станат целите в кал и се образува една такава хубава дебела кора.....
не мога да ги зарежа така. А оставя ли ги да си се наслоява мърсотията, след време ще
заприличат на г*з и няма да имат чистене.
yasoo - специалист
Ето ти и няколко примерчета за чапси за конна езда!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

А на този сайт съвсем случайно попаднах и са описани видовете чапси, кои за какво се използват :wink:
Заповядай: http://www.dlcustomleather.com/
Първите които виждаш лъскавките си пише за какво са...за състезания :) Нали трябва да изглеждат представително ездачите :cool: И пак повечето дори от тези модели са направени от велур.
asinka - специалист
Мноого се извинявам, но (!) господинът от предпоследната снимка май рекламира и нещо друго :)
yasoo - специалист
хихихи не бях обърнал внимание :-D
Еми то аз там не гледам ама женската аудитория май веднага го забелязахте хихихи
asinka - специалист
Мдааа :-D
Няма нищо, идеално идва като за петък вече следобед :razz:
rockwall - майстор
Не съм ЧАПСов спец и ПРИЗНАВАМ ЧЕ ТИ СИ , защото позна всички снимки (разбира се че знаех какви са преди да ги сложа :lol: )

Това, че ти държа опозиция, не оспорва твоята информираност и не е претенция че знам нещо в областта, но допринесе да се получи хубава тема относно видовете ЧАПСИ, коне и тн

Мисля че все повече хора ще се интересуват от подобни ЗЕЛЕНИ и природосъобразни неща и няма да е зле ДОМАКИНИТЕ да помислят и за такива рздели около темите за градината

ПОКЛОН пред Повелителят на Чапсите ! :shock:

(между другото и жена ми се намеси и каза че тези нещица се наричат и ЛЕГИНС)

Проверих и ....О, ЧУДО :? - наистина е така!! ,
само че тази, по-непопулярна в англоговорящия свят дума, включва освен вече известните ни ЧАПси и други "такъми" които са за краката на ездачите и не само за тях

ЩЕ ни информираш ли за разликата за легинс и чапс, за да обогатим още темата, без да се налага да правя проучване за нещо, което знаеш

Това долу са LEGGINS - не LEGGINGS

Прикачен файл

legginsA.jpg
legginsA.jpg (52.67 KиБ) Видяна 10353 пъти

Прикачен файл

leggins1A.jpg
leggins1A.jpg (60.65 KиБ) Видяна 10353 пъти
yasoo - специалист
Хммм този Легинс (без Г накрая) нищо не ми говори, за първи път чувам за такова нещо. :shock:
Поровичках малко из нета и единственото свързано с ездата ми излизат като резултат нещо като протекторите за коне :sad:

Изображение

Изображение

Тъкмо приключва работния ден та ще поставам от компа аз :lol:
ама довечера ще се поразровичкам малко по обстойно
yasoo - специалист
значи сегам... вчера бях на конната база Хан Аспарух та поразпитах от любопитство за Легинса.... емиии никой не беше и чувал за такова нещо :?
Може би това е нарицателно за чапсите в някои страни или региони.... хммм нямам представа :sad:

Тема "Как се чисти велур?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: