Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
torbalan - Дървен философ
няма вариант да обхванеш плътно стената с материал, който подлежи на пластична и еластична деформация....
или поне няма вариант при който материала да е с разумна дебелина...

сори за качеството, ама с мишка - толкова мога :)

значи идеята е там, където е прекъснато с две черти // да се регулира по някакъв начин дължината, за да може да се "закеркенечи"
дори вариант с две квадратни тръби една в друга, множество дупки и някакъв щифт ми се струват удачни...

за кефа на клиента - там, където конструкцията ще опира в стената - може да се израотят широки гумени лапички...

Прикачен файл

sf.gif
sf.gif (11.7 KиБ) Видяна 7651 пъти
MASTER - специалист
Това е идейно, даже няма нужда рамката да е правоъгълна, и отворена от вътрешна страна ще върши работа.

С това затягане се избягват и евентуалните первази.

Ако се пообмисли добре как да се регулира по височина без да става прекалено сложно,ще излезе нещо разумно.

Макар че аз пред алтернативата да слагам щори, и да си сглобявам скеле на всеки прозорец, бих предпочел да не слагам щори, ама като няма начин .....

Мен също ме беше страх от високо, но в казармата ме излекуваха набързо. За едната отпуска само на какви подвизи е готов човек. :lol: :lol: :lol:
NeoBoss - специалист
това което предлага турбалан е просто решение да увеличи площа на стъпване. Човека казва че това не му е проблем до 3тия етаж се справя , и иска сам ода има подпора на гърба. Такова тип захващане ми се струва нестабилно ако е с високо рамо, като на първите чертежи.

Аз бих ти предложил следното един колан алпиниски може и нагръдник и едно хубаво въже :) Като преди това се качваш на един 13 етажане блок може и повече и с малко помощ се спускаш по него да ти помине страха . като овиснеш веднъж ще ти се попромени възприятието :) Трябва ти само някой познат който се занимава със саниране на блокове ако нямаш пак ще го уредим преживяването :)
идеята е да се увериш че на въжето е сигурно .
С един ръчен самохват че да можеш да си легулираш лесно дължината на въжете ще можеш спокойно да се облягаш дори на него.

както и вложение в едни хубави хубавки :) да не се притесняваш че ще ти се хлъзне кракът.
pavkatay - майстор
оформя се нещо в главата ми, но все ми се ще да чуя още идеи :?
аааа. и не искам да се подпирам на това, което е зад гърба ми. то е с психологическа функция и евентуално, ако се наложи да ме спре ако изгубя равновесие
ikonomikabg - помощник
Здравейте колега, още преди няколко години видях подобно скеле, правих един апартамент в Пловдив. Когато дойде времето за монтиране на външните щори, дойдоха две момчета, които имаха подобно скеле, състоеше се от два елемента като тези, които си нарисувал. В долния и горния край при стената имаше нещо като дърводелски стеги. Цялото това нещо беше омекотено с възглавнички /кичета /, така че не повредиха нито шпакловката нито боята. Същите два елемента си ги местеха на различна ширина взависимост от прозорците, между тях си слагаха талпа. Учуди ме това, че си излизаха на вън без каквото и да е осигуряване. Много ми хареса идеята, но е неприложима за външна изолация, а с щори не се занимавам. Успех!
pavkatay - майстор
ikonomikabg написа:
Здравейте колега, още преди няколко години видях подобно скеле, правих един апартамент в Пловдив. Когато дойде времето за монтиране на външните щори, дойдоха две момчета, които имаха подобно скеле, състоеше се от два елемента като тези, които си нарисувал. В долния и горния край при стената имаше нещо като дърводелски стеги. Цялото това нещо беше омекотено с възглавнички /кичета /, така че не повредиха нито шпакловката нито боята. Същите два елемента си ги местеха на различна ширина взависимост от прозорците, между тях си слагаха талпа. Учуди ме това, че си излизаха на вън без каквото и да е осигуряване. Много ми хареса идеята, но е неприложима за външна изолация, а с щори не се занимавам. Успех!
горе долу на такъв вариант съм се спрял.утре почвам и ще кача снимки :)
pavkatay - майстор
готово :-D

Прикачен файл

P103.jpg
P103.jpg (48.86 KиБ) Видяна 6528 пъти

Прикачен файл

P104.jpg
P104.jpg (57.57 KиБ) Видяна 6528 пъти

Прикачен файл

P102.jpg
P102.jpg (60.56 KиБ) Видяна 6528 пъти
velsi - Почетен майстор
Браво! Много добре е станало. А от другата страна? Срещу неотваряемата част? Там как? :?
pavkatay - майстор
ами имам още два модула.същите като тези, но без горната вертикална част. идеята ми е да ги ползвам като средна опора сдвоени както са тези двата, а тези да са от двете страни- имам дълги профили (като тези отзад ) за парапет- 2,5м. по този начин ще може да се работи и на прозорец 50 см и на 2,50м. а тези снимки са от вкъщи и го монтирах пробно, защото нямах търпение :) . даже стъпих на него и жената ме овика- да си правя каквото искам, но не тук :lol: . проблем се оказаха лапите отвън, че потъват в изолацията-ще трябва да си предвидя накаква дъска за увеличаване на контактната площ :? . остана да си осигуря дъските за стъпване. утре може би ще я тествам в реални условия. а срещу неотваряемата част -сваляне на пакета, ама сигурно питаш не за това , а за дължината на скелето :)
plamenhar - специалист
Струва ми се ,че вътрешните опори трябва да са доста по ниско.
Да не дава господ да залитнеш и да се опреш на горната част на устройствота и става като лост(не помня от кой род беше).

Тема "обезопас. съоръжение тип'направи сам'за проф.употреба-готово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: