Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
nikibars - напреднал
Ето още нещо от мен. ...Само да кажа, че камъните над арката ги е слагал баща ми и на мен хич не ми се връзват там, ама...Нищо де - ще ги изкъртя кат си ида:)

Прикачен файл

IMAG0012[1].JPG
IMAG0012[1].JPG (33.14 KиБ) Видяна 9201 пъти

Прикачен файл

IMAG0014[1].JPG
IMAG0014[1].JPG (28.32 KиБ) Видяна 9201 пъти

Прикачен файл

IMAG0015[1].JPG
IMAG0015[1].JPG (30.95 KиБ) Видяна 9201 пъти

Прикачен файл

IMAG0013[1].JPG
IMAG0013[1].JPG (27.82 KиБ) Видяна 9203 пъти

Прикачен файл

IMG_1542.jpg
IMG_1542.jpg (178.09 KиБ) Видяна 9205 пъти
pavkatay - майстор
nikibars написа:
Ето още нещо от мен. ...Само да кажа, че камъните над арката ги е слагал баща ми и на мен хич не ми се връзват там, ама...Нищо де - ще ги изкъртя кат си ида:)
тези огоре да, ама тези отстрани ти крепят арката -нали. иначе е много добре (ако го бях направил аз така щеше да е 'отлично'-такава оценка-само на себе си давам :-D )
nikibars - напреднал
Неее - напрежението в арката отива вертикално надолу:) Иначе си прав - за тези отгоре говорех
PLOCHKATABG - специалист
nikibars написа:
Неее - напрежението в арката отива вертикално надолу:) Иначе си прав - за тези отгоре говорех
Моето мнение, че трябва да се добавят още няколко реда за да стане завършено, баща ти правилно се е ориентирал и отгоре да сложи, не трябва да махаш, а да сложиш !
pavkatay - майстор
nikibars написа:
дай пояснение. тук съм в непознати води. би трябвало поне по усет да се ориентирам,но в този случай си мисля,че има и хоризонтална съставляваща на силата на тежестта :?
ArturDent - Почти Безобиден
Супер, ако не се виждаше кофража, щях да кажа - ето една арка от римско време
единак - специалист
Натоварването поето от арката се разпределя под 45 градуса към упорите. Не е вертикално надолу.
Каменните зидове с червените тухли добре имитират римските градежи, супер се е получило.
filmatoplo - майстор
Римско,гръцко, несебърско -готино е станало :)
bulchat - напреднал
Браво за стеничката от итонг, много е оригинална и приятна за окото! :2thumbs:
nikibars - напреднал
единак написа:
Натоварването поето от арката се разпределя под 45 градуса към упорите. Не е вертикално надолу.
Каменните зидове с червените тухли добре имитират римските градежи, супер се е получило.
Именно това беше и идеята, да имитира римска руйна:))) Сега съм си взел и една амфорка - чудничко ще се върже в градинката:)

Тема "Декоративна стеничка от итонг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: