• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Владиславов - напреднал
[quote="vini"]Здравейте, не зная дали все още някой се интересува от темата, но се обръщам към създателя й, ако все още се отбива в този форум.

Наистина се интересувам от темата ,но имах срив в компютъра и не можах да продължа темата във времето!Сега всичко е наред .Благодаря за съветите!Ще се възползувам от тях!
vini - помощник
Владиславов,
като гледам и ти си от Козлодуй, така че ако имаш въпроси по темата, можеш да ме намериш след 17ч всеки делничен ден на обекта, който виждаш на снимките (намира се в уличката зад "Дарис" към селището).........
Всичко си правя сам, тъй като последния майстор изгоних октомври 2005г.
От тогава, до сега сам съм си майстор, а съм чирак когато баща ми идва веднъж годишно да ми помага.
Покрай този обект научих доста работи и виждам грешките които съм допущал....
Така че имам какво да споделя.....

Отделно се обръщам към модераторите, имам много литература на тема строителство, архитектура и т.н. Кажете как да я качим за общо ползване?
velsi - Почетен майстор
Единия вариант е ти да я качиш някъде и да предоставиш линковете. Примерно в Дата.бг или подобно място. Другия вариант е да изпратиш материалите на админа и той да ги качи, където прецени.
Justy - майстор
Браво, Вини :) Страхотна къща си направил, а снимките на покрива ти са за учебник. Ще ги разуча и ще ползвам опита ти - предстои ми ремонт на покрив на селска къща и местни "майстори" ми искат фантастични цени.
vini - помощник
Здравейте,
velsi все още чакам потвърждение на регистрацията си в data.bg, защото файловете са доста големи като например този по-долу, който е 43MB.
Justy внимавай с времето като започнеш да сменяш покрива. Съседът до мен повярва на телевизията и една юлска вечер за малко да получи инфаркт като гледаше как текат кални реки от къщата му. В 18:30 майсторите му си бяха заминали, а 1/3 от покрива му беше открита в резултат на което му паднаха таваните (които естествено бяха от рапица, рогозка и кал). Впоследствие изля плочи над стаите, но преди това вкопа стоманобетонни колони в стените, които са от биеница.
При мен нямаше проблем, защото още 2005г си съборих таваните, а за нови предпочетох гипсокартона с изолация минерална и каменна вата над картона, но покрива ми е с обшивка от OSB3 и хидроизолация.
Благодаря на Rockwalll за линка, но още през 2005 си купих 110м2 FASROCK-5см за външна изолация.

Прикачен файл

2006_10_01-11.jpg
Тук не се вижда добре, но целият покрив е с OSB3 обшивка и хидроизолация...
2006_10_01-11.jpg (111.37 KиБ) Видяна 17150 пъти

Прикачен файл

2007_02_04-05.jpg
Това е металната конструкция за гипсокартона на една от стаите...
2007_02_04-05.jpg (121.47 KиБ) Видяна 17150 пъти

Прикачен файл

Arhitekturni_konstrukcii.jpg
това е доста стар учебник, от 1963, но всичко си остава в сила, а имам и ново американско издание но то е около 240MB
Arhitekturni_konstrukcii.jpg (35.31 KиБ) Видяна 17150 пъти
Justy - майстор
Благодаря, Вини, не мога да си позволя да ми се съсипе труда от две години. А и от времето на Любка ментата не вярвам на прогнози :lol: старите баби на село много точно прогнозират :lol:
поздравления! значи имало надежда :)[/img]
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на таван с гредоред" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: