Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
valat111 - специалист
Сгреших, Доктора е прав...отново направих справка в книжката на М. Паузе и В. Прюферт...така го пишат Хаусдоктор, чел ли си я?
housedoktor - майстор
Да ,чел съм я и не само нея ,а и не една и две стълби съм направил:)
masterval - майстор
Същото дали не може да се постигне и по-просто, например с клавирни панти и падащи "вратички"? И всичките ви обувки са наместени!
shotik - майстор
Аз не го харесвам това решение,защото колкото и малки да са процепите между стъпалата и чекмеджетата ,винаги ще влиза прах вътре и нещата които са вътре ще са прашни.Дори с чехли да ходите ,пак се вдига прах.събира .Още повече ,че това е стълбище и всеки от живеещите може да се качи не само с чехли ,а и с обувки ,по които има достатъчно прах от ходенето навън.
Всички сте местили мебели и домакинска техника и сте видели калко много прах се събира .Под телевизори,музикални уредби ,принтери и др. уреди е същото.
Това ще е само още едно задължение ,към този който чисти в къщата.
smlxl - специалист
Няма как усилието при изкачване по стълби да е равно на усилието при ходене пеш. Пресметнете енергията на едно тяло, което остава на пода и на друго, което се оказва на 3 метра височина. Еднаква ли е тя според Вас? :?:За да Ви е по-простичко друг пример: какво казват бабите при кардиолога - задъхвам се от разходка, докторе или докторе, не мога дъх да си поема по стълбите :roll: Като пишете нещо моля прочетете го и се замислете. Нищо не ми говорят цитираните имена, може и да някакви разбирачи, ама или вие ги цитирате погрешно или те нищо не разбират.
smlxl - специалист
shotik написа:
Аз не го харесвам това решение,защото колкото и малки да са процепите между стъпалата и чекмеджетата ,винаги ще влиза прах вътре и нещата които са вътре ще са прашни.Дори с чехли да ходите ,пак се вдига прах.събира .Още повече ,че това е стълбище и всеки от живеещите може да се качи не само с чехли ,а и с обувки ,по които има достатъчно прах от ходенето навън.
Всички сте местили мебели и домакинска техника и сте видели калко много прах се събира .Под телевизори,музикални уредби ,принтери и др. уреди е същото.
Това ще е само още едно задължение ,към този който чисти в къщата.
Не съм съгласен с теб. Прахът, който се събира в едно чекмедже определено не е толкова, колкото е на открит под. А прах се събира като не се чисти. И прах ще продължава да има докато в София колите продължават да са 1 милион. Когато бях малък Манастирски ливади си бяха ливади и нямаше комплексари, които да секат горите в Бояна, за да строят някакви безумни къщи. Тогава прах се чистеше веднъж седмично - по желание, а днес бърша всеки ден - до изнемога. Според мен идеята определено е практична и в случая щеше да е по полезно някой да прокоментира технологичното изпълнение, здравина и товароносимост. Аз примерно си го представям нещо като Г-образен винкел от двете страни на всяко стъпало, но как да захвана плъзгачите на чекмеджетата не ми хрумва.
torbalan - Дървен философ
ако нямаш място - идеята я бива...
ако имаш място - по-добре чекмеджетата отделно от стълбите :)
biolander - напреднал
smlxl написа:
Няма как усилието при изкачване по стълби да е равно на усилието при ходене пеш. Пресметнете енергията на едно тяло, което остава на пода и на друго, което се оказва на 3 метра височина. Еднаква ли е тя според Вас? :?:......
Просто се заяждам.. :weedman: Ама според Закона за запазване на енергията е точно еднаква. (Просто преминава от потенциална в кинетична и обратно :rolleyes: )
професионал - специалист
Хаус е прав-формулата е: b=63-2h :partyman:
ivanovrg - специалист
професионал написа:
Хаус е прав-формулата е: b=63-2h :partyman:
може и да е вярна формулата,но трябва да се има в предвид и другото условие
-не трябва да е по стръмна от 45 градуса(това е от цитата)
аз лично мисля,че 45 градуса е много стръмна стълба
пример височина 21 и по формулата ширината 21см и се получава 45 градуса
мисля че 30-35 градуса е по приемливо
h=16 ширина 31 (30 градуса)

по мои наблюдения повече стълби в блоковите са 18/27-28 което е около 35 градуса

Тема "Добра идея за стълбище." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: