Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
rockwall - майстор
благодаря на inspo и velsi

досега плановете бяха само за обхващане отвън, а след вашите постове ще се мисли и по обратното, въпреки че това ще е по-трудно като изпълнение.

онова за руските автомобили беше вярно попадение - точно нещо подобно се търси

гумен маркуч, подобен на този, който се слага при PVC комарниците за закрепване на мрежата в канала, но разцепен, за да може да се наниже върху метала.

ето го бе - намерих едно фото, че да не обяснявам

Изображение

само да намеря кой прави гумичката и я продава на топове от по 100 метра и сме муцка :supz:
rockwall - майстор
ето ги беее ... намерих
:roll: :drinkers:

Изображение

сега само трябва само да се намери в БГ
world_explorer - специалист
Роки ако може сподели и как ще направиш уплътнението, там където се завъртат страните на кутията. Така както е показано оставам с впечатление, че страните са на панти към основата. Зависи за колко време ти е необходимо да се сглобява тази кутия. Ако не си ограничен от времето може да се направи по краищата с винкел, като връзката става с болтове. Е ще се опитам да драсна нещо за по ясно.
rockwall - майстор
не си губи времето да правиш схеми, защото имам снимки на прототипа
(просто не ги пускам)

Ъгълът не е толкова важен, колкото правите участъци

:finga:
world_explorer - специалист
Е вече я направих. Същият принцип може да се приложи и за стените. Хубавото е че не трябва да търсиш специална гума (режиш ленти от гумен лист). Недостатъкът е че бавно се сглобява с болтовете.

Прикачен файл

P1250335.JPG
P1250335.JPG (77.98 KиБ) Видяна 6636 пъти
Uraken - помощник
Здравейте нов съм .
Но ми стана интерсно тази кутия не били могла да стане от ламаринени листове (които ще са стените) и свръзката им ше е посредством пантички и някъде по нагоре по листовете ще има места където ще се заключват и съответно отключват свръзките . Ламарината може да бъде огъната и мисля ,че ако на всеки ламаринен лист бъде оставен по 1 перо което остава от вътрешната страна ще се избегне този въпросен теч .

Как мислите ?
ЧефоС - специалист
Uraken написа:
Здравейте нов съм .
?
Здравейте, стар съм :lol: А какво е предназначението на тоя ковчег? Предлагам от тук да тръгнем. И края може да е друг :?
STO-YAN - специалист
rockwall написа:
Здравейте,
...Кутията трябва да е с приблизителни размери 200х50х50см - отгоре отворена
Изображение
Ако размерите са верни, то това е 500л. вода, 500кг тегло. Горните ръбове на тази кутия
трябва да са усилени. Не е невъзможно да се направи но доста ще тежи самата конструкция.
rockwall - майстор
благодаря на всички за съдействието, интереса и помощта

тръгнах от автомобилни частив англия, за да стигна по думичките до уплътненията в Ямбол..но все пак свърших работа и открих каквото търсех.

Благодаря на всички.

Тема "МЕТАЛНА КУТИЯ разглобяема" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: