Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Еклектик - специалист
Нека диша, никакви алуминиеви дограми, никакви огледални замазки и ръбове бръснач. Дърво и камък, къщата е на 100 години и има "биография". Мразя новите аквариуми от итонг и ПВЦ.
stefandar - помощник
вчера развалих паркет лепен с с200 производство на "леко" което е най-доброто,и от наводнението лепилото беше омекнало все едно е сложено преди 4 часа/преди 15 г.е лепен/,така че си направи изводи
Мойто мнение е че само лепило нестава с добавяне на цимент незнам ама небих му имал доверие
Еклектик - специалист
Вместо С200, по-добре е да сложа Церезит, вероятно.
Преди 15 години реших да "обезшумя" ламелите на един трансформатор като ги намажа с С200. Вероятно съм капнал или пък лепилото е проникнало в част от бобината и трансформатора прегря и даде накъсо. Не очаквах такава химическа реакция на лака на намотките с лепилото. Действително е по-добре да се ползва Церезит.
mcm - специалист
Преди 12-13 години лепих вътрешна топлоизолация - стиропор със следното: разтварям 1 кг Ц200 в 5-6 л вода и после прибавям цимента. За първоначалното шприцоване го направих рядко и напръсках стената с метла. За лепенето по гъсто, намазвам листа и лепя. Още не е мръднало.
Но от ц200 до ц200 има много разлика внимавай какво купуваш.

П.П. За хидроизолация бих ти препоръчал импрегнатор на изомат /бях писал някъде из форума за него/, ползвал съм го върху лепен камък, и върху външни фуги на панелка, след като предварително ги измазах с циментова замазка, става по бързо, по чисто, по лесно а и не е скъпо.
ijs - специалист
Най-добре: цимент+водно стъкло!
Съотношение? по-желание, докато получи хомогенен състав...
kam34 - специалист
ijs написа:
И ще стане едно лигаво и докато се усетиш ще ти стегне в кофата за нула време.

Най лесно е като към бетона се сложи добавка за водоплътност sikacim waterproofer на Sika. Една торбичка 0.5л е за 50кг цимент слага се във водата при разбъркването на бетона (разтвора) цена 4лв за 1 торбичка. Порите му се кристализират и повърхноста му изглежда лъскава и е без характерните дупчици и шупли. С това съм замазал пода на банята на вилата и вече няколко години няма проблеми.
Илиян Илиев™ - майстор
kam34 написа:
ijs написа:
И ще стане едно лигаво и докато се усетиш ще ти стегне в кофата за нула време.

Най лесно е като към бетона се сложи добавка за водоплътност sikacim waterproofer на Sika. Една торбичка 0.5л е за 50кг цимент слага се във водата при разбъркването на бетона (разтвора) цена 4лв за 1 торбичка. Порите му се кристализират и повърхноста му изглежда лъскава и е без характерните дупчици и шупли. С това съм замазал пода на банята на вилата и вече няколко години няма проблеми.
А преди това какви проблеми е имало?
kam34 - специалист
Никакви, нямаше баня на вилата.
Илиян Илиев™ - майстор
Ми що си мислиш, че тази смес е решила някакви проблеми?

Човека пита за капилярна влага до колкото разбрах, а ти си мазал върху пода.

Проблема с капилярната влага е съвсем различен и с различно решение от хидроизолация на баня. Важното е, че стана ясно за неподходящата употреба на Ц200 при проблем с капилярна влага.

Човека има нужда от дренаж или поне ограничаване на дъждовните води, както просмукващите в почвата, така и пръскащите по стената по време на валежи, няма нужда от вътрешни обмазвания.
kam34 - специалист
Ми тогава да направи външни замазвания :wink:

Тема "Хидроизолация на циментова замазка с С200" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: