• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
gechev - специалист
Фло, е вече не само съветващ по бетоните във форумите, но и за в бъдеще един проспериращ в бетоните бизнесмен. Просто все някога трябваше да се ядоса и да заработи за себе си със знанията си, които има.
stivemaster - майстор
Прав си разбира се приятелю и се радвам че го познавам , в петък ми донесе ланолин и се видяхме , беше ходил до Игнатиево да оправи производството на бетонови изделия на един тип там . По важното е че форумите са обществени или социални мрежи (въпреки че собствениците им не го осъзнават) в които общуват ,основна маса от потребители (като нас) които дават мнения ,от гледна точка на собственото си ниво на компетентност .Разбира се малка част от участниците са опитни и добри специалисти ,но по една или друга причина само четат или участват съвсем рядко.Още по рядко към тях се включват с мнения хора ,с голям и ценен опит ,с комуникативност която позволява на голям кръг читатели да придобият знания ,някои от които НИКОЙ не би им подарил. Да гониш такива хора ,само за да да покажеш какво са ти дали възможност да правиш ... не го разбирам.Както се вижда, скандала е в тема в която той е на най високо ниво , все едно теб да те поправят неопитни хора , за нещо свързано със зидарски блокове или пък полистиролбетон (не че не се пробват).
Благодаря на всички, много Жалко че Фло е бил (станал) жертва на подобни дребнавости - на мен лично много ми допада и съм изчесл де каквото намеря от него...
Това за кръвта, някак няма как да го направя - сигурно работи, но друго ме притеснява... Чувал съм че и с мляко ставало, пак стягало или със извара(неразбрах само дали слагат извара или сурватката от изварата) и какви пропорции и какъв е ефекта.

Вариянта на който съм се спрял:
Грубото мазане ще го направя със глина, пясък и конска тор в съотношение 1:1:0,1
Финното накрая ще е само със глина и кравешка тор в съотношение 1:0,1

Кажете какво мислите, ще стане ли здраво и прилично (перфектно равно не искам, но да е здраво)?

(Чувал съм че едно време кухните и там където са съхранявали храна, приготвяли храна са мазали със прясна кравешка тор, чиста без глина за дезинфекция понеже тя била стерилна и силно антибактериална) Аз мисля да си сложа куненският плот но ми стана интересно :)
stivemaster - майстор
Виж пак картинката която съм поснал ,там ФЛО е дал рецепта с калциев хлорид ,мисля че ще ти свърши работа.
  • 1
  • 2

Тема "Под от глина и водно стъкло за селска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: