Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
klaris - напреднал
8180 написа:
П.С. Това коктейлче с малките зелени лимончета е готино в жегата, ама му забравих името. :lol:
Черпя те един за помощта :lol: (кайпириня)
ICC - специалист
Много съм щастлива, че отново съм в любимия си форум. Един месец скитах по България и понеже нямам лаптоп, чак сега мога да се включа във форума, който много ми липсваше!! Klaris, чудесно е, че търсиш решения още когато апартамента е в строеж за да си спестиш неприятното преживяване-“разрушаване”.Разглеждаме само тази част, която се изменя. Моето предложение е следното: тъй като аз не съм привърженик на преходния хол, ти предлагам да запазиш обособяването на пространствата. При моето решение площта на коридорите не се променя чувствително, но се променя конфигурацията и възможността за по-рационално използване. Абсолютно си права, че в антре 90 на 500 просто можеш само да минеш и то с чувството ,че си в тунел. Там не може да се сложи нищо освен огледала и картини. В антрето, което аз ти предлагам има възможност за портманто и шкаф за обувки, малък гардероб и стени и ъгълчета за разни приятни нещица, картини, огледало, голяма ваза, художествена пластика или каквото се сетиш., въобще развихри си фантазията. Пералнята също се обслужва от антрето, така ъгълът в кухнята става използваем. Имаш избор или по-голям плот в кухнята или над пералнята място за кош за пране, препарати и други. И в двата случая има ефектни начини да се оформи от към амтрето- врата огледало или имитация на шкаф с рафтове и сигурно още много други варианти. За целта освен вътрешното преустройство ще трябва да си преместиш и входната врата. Това не е проблем, съдейки по чертежа, който си дала. Съобразила съм преместването с бетоновите шайби, които се виждат. Вратата, която прекъсва антрето след тоалетната за гости има за цел не само оптически да премахне “тунелния ефект”, но и да отдели личното пространство (двете спални, банята и дрешника) от пространството, до което имат достъп външни хора. Новото място на тоалетната е съобразено с ВиК щранговете, но единственият по-сериозен проблем,с който ще се сблъскаш е водата и канала в кухнята. Ако плочата на твоя апартамент не е излята няма да имаш проблем, още повече, че трасето на бъдещите вода и канал в пода на антрето минават над мокро помещение на долния етаж(тоалетната), а ако вече е излята плочата ще трябва да къртиш, но съобразно арматурния план, техническият знае. Отдушникът над печката е лесен за изпълнение. Във видимото пространство в кухнята залепен на тавана, обшит с гипсокартон, так че да изглежда като греда и после в стената, например от коминни тела, които ще се виждат малко от страната на антрето (стената е 15 см, а те са 25) и ще изглеждат абсолютно като греда, с една дума няма да се забелязват. Предлагам ти вратата на хола да влиза в стената, не е трудно за изпълнение, като така избягваш засичането с вратата на тоалетната. Освен това при топло време вратата “изчезва” в стената и се получава чувство за по-голям простор. За визуалното отделяне на кухненската част от хола, имам предвид при влизането (с пунктир), ако поискаш съвет от форума съм сигурна, че ще получиш безброй решения. Вариантите са много- гипсокартон с отвори и ниши, дърво, шкафове , стъкло и какво ли не друго, за това ще имаш време да мислиш.Там виждам и мястото на телевизора, само че задължително трябва да е плазмен. Желая ти успех и дано да съм ти била полезна! Ако имаш въпроси за мен е удоволствие!

Прикачен файл

klaris.jpg
klaris.jpg (56.02 KиБ) Видяна 7748 пъти
klaris - напреднал
ICC, :megaeek: направо ми скри шапката!Никога нямаше да се сетя за този вариант! =D>
Мисля си обаче, че може и да не е приложим.Мой пропуск е, не съм написала, че апартаментът ще е на последен етаж.По проект терасата е с перголи.
ICC - специалист
Аз пък мисля, че е приложим, на практика ти имаш готова покривна конструкция. Ако решиш да направиш столовата тип зимна градина, т.е. изцяло остъклена с ПВЦ профили например и поликарбонат на покрива, работата направо е фасулска, ако искаш да е с плътен покрив трябва да разкажеш нещо повече за перголата докъде стига , колко са дебели ребрата, разстоянието между тях, котите на ребрата отдолу и отгоре, а най-добре пусни проекта на фасадите, където се виждат. Във форума има много опитни строители, сигурна съм, че ще се намери някакво решение с по-лека конструкция. Има ли надзид там където ребрата на перголата са вързани към покрива? Предполагам, че е плосък покрив, ако има може да ги вкараш в столовата и каквито магьосници на гипсокартона има във форума, може да стане нещо фантастично.Не се отказвай, винаги има решения, важното е колко усилия си готова да вложиш в осъществяването им. Успех!
klaris - напреднал
ето фасадите:

Прикачен файл

Resize of untitled3.jpg
Resize of untitled3.jpg (78.66 KиБ) Видяна 7660 пъти

Прикачен файл

Resize of untitled4.jpg
Resize of untitled4.jpg (66.34 KиБ) Видяна 7660 пъти

Прикачен файл

Resize of untitled5.jpg
Resize of untitled5.jpg (84.44 KиБ) Видяна 7660 пъти
8180 - майстор
И на мен предложението на ICC ми харесва.
Само да напомня - мисля наскоро тук някой се оплакваше от "светъл" покрив. Лятото става ад. Виждал съм го и "на живо". Мога да посоча обекти за консултация в София. Премислете внимателно този вариант. По всички нормативи покривът над отоплямо е с изолация над 15 см., т.е. за тази красота ще трябва да се плаща и зиме и лете.
Най-малкото вариант за някакво засенчване през лятото и възможно най-дебелия поликарбонат / стъклопакет.

П.С. Ако не е завършено, вентилацията на бокса може да се изведе нагоре.
ICC - специалист
Аз мисля, че технически проблем няма да има. В кой град е това китно блокче? В София яко си затварят очите за остъкляването на балконите. Освен това можеш да бъдеш сигурна, че съседите отдолу няма да протестират, къде по-сигурно е за стаите им под вас, остъклена тераса, отколкото открита. Само, че остъкляването не можеш да го искаш от строителя, няма да му го приеме комисията, но след получаване на разрешението за ползване у нас това е практика. Коя от улиците е по-главна?
ICC - специалист
Извинявам се, но не видях веднага написаното от 8180. Абсолютно е прав при положение, че си на последния етаж проблемът с вентилацията отпада. За проблема с горещината също съм съгласна, но все пак той има решение, засенчване, добро проветряване, климатик. Ако го правиш плътно , мисля (поне доколкото се вижда от фасадите), че дебелината на конструкцията ще поеме и изолацията и новата конструкция, че даже ще има и място за ефекти. Не е лошо да разбереш все пак какво е сечението на ребрата и гредата, която ги свързва.
klaris - напреднал
В София е апартаментът.И мен ме притеснява горещината.Дневната е със западно изложение #-o ; гледа към по-главната улица.
Ще питам за сечението на ребрата и гредата.Това за вентилацията не го разбрах :headbash: имате предвид, че няма нужда въздуховода да се удължава до комина ли?
ICC - специалист
Относно въздуховода, да, щом си на последния етаж може да не се удължава, а да се изведе директно на покрива, перфектно ще тегли. Виж сечението, и може да се мисли още. На какъв етап е строителството?

Тема "Преустройство на апартамент-имате ли идеи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: