• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
ICC - специалист
Хайде и аз да си кажа мнението.Щом банята е по-висока от пода на антрето това обикновено означава, че банята е изработена като кутия в завода заедно с инсталациите и е монтирана върху подовия панел. така че банята може да бъде разрушена изцяло(без щранговете разбира се) без това да повлияе ни най-малко на конструкцията. Аз лично мисля, че да се избива цяла стена в панелен блок, макар и на последен етаж е доста рисковано и ще иска допълнителни метални колони и греда. Ако си навита на преходен хол (все пак е по-добре от кът за спане) ти предлагам един вариант, където в стената между хола и бившата баня е избит само отвор с размерите на врата, тогава е необходима само винкелна рамка. Освен това бъдещата спалня не се намалява. Жертван е балконът, но при тези оси е много трудно да се направи нещо.Ако знаеш колко е права Emerald за важността на всеки сантиметър.Успех! :)

Прикачен файл

Aster.jpg
Aster.jpg (42.22 KиБ) Видяна 13437 пъти
aster - помощник
ICC, благодаря за отделеното време и схемата :)
Доста интересно се е получило. На мен не би ми хрумнало, но го запазвам като предложение. Снощи почти финализирах схемата на апартамена и малко остана, но довечера привършвам с меренето и ще я кача с точни размери и чупки.

Имам един въпрос, свързан с трегера в кухнята (страничния). Мога ли да разбия част от него :!: , когато махна прозореца в кухнята да кажем, за да се разшири самата кухня. Горният трегер остава непокътнат
ICC - специалист
За съжаление не съм в детайли запозната с панелното строителство, но доколкото разбирам твоят балкон не е тип"лоджия", а е външен. Това обикновено означава, че подовият панел на помещението и на балкона не е общ, а този на балкона е прикрепен допълнително. В такъв случай, обикновено се разчита този балкон да се държи в хоризонтално положение от натиска, който упражнява фасадната стена (панела) на който са вратата и прозореца. Затова трябва да оставиш страничните части. Тук мяма да ти помогнат и допълнителни колони.Показвам ти една проста схема . Акого няма това отстрани, просто няма какво да държи балкона. Ако най-долния балкон е подпрян странично и има солидни основи изчислени да носят всички етажи нагоре, това би променило коренно нещата, но мисля, че такова нещо няма никъде в България.Успех и не рискувай! :)

Прикачен файл

snema.jpg
snema.jpg (10 KиБ) Видяна 13297 пъти
aster - помощник
Не е лоджия за съжаление [-X :?
Долния балкон под нас е усвоен към кухнята (може би трябва да помоля съседа да ми покаже как се е справил :?: ), но не знам дали е къртено само под прозореца или и трегера е пипан...
Щеше да е добре в моя случай, ако имаше възможност да го намаля, но ако ли не, ще мисля варианти
  • 1
  • 2

Тема "Възможно ли е преустройство на този апартамент?!?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: