Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Rockwalll - специалист
не виждам как ще стане това с мивката на терасата, освен ако на стената на хола не е кухнята на съседите

все пак до банята са близо 5 метра (че и повече - щото най-вероятно щранговете ти са на стената между сегашната кухня и WC) - хайде за захранването бива - ще вдигнеш малко нивото и ще минат тръбите, ама обратната вода къде ще я хвърляш

Дано не смяташ да я пускаш по водосточната тръба - това е много гадно! Ясно че в БГ няма отделен водопровод за дъжд и помия, ама чак пък да се ползват улуците за обратни води - нали не ти е тва плана или греша :?

Има вариант да я отведеш по стените до тоалетната, но ще е голяма играчка да се прикрият тръбите по стените

кажи какво плануваш че ми стана интересно
LazarGanev - "Велик майстор"
По стената зад гипскартон(или в тухла) - друг вариант не виждам!
joro_tt - помощник
По стената под замаската ще вървят и трите тръби (топла,студена,мръсна).
На 12тия етаж комшийката го е направила така и няма проблеми.
Но тя не си е съборила тая стена под прозореца за която питам а я е използвала за бар.
По план на блока кухнята е била там кадето сега е спалнята (има отделни тръби)
Стария собственик я е изместил на сегашното място.Ама на мене там не ми харесва искам да е в голямата стая.
Тръбопровода за мръсната вода в банята е в ъгъла от към хола.
Лъчезар - специалист
Ше стане, ето и поетапно. Подобен блок, як бетон :wallbash:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
дано не съм те отказал :?
[/img]
LazarGanev - "Велик майстор"
Имаш разстояние от 5метра (със стените) между терасата и банята. При тръба ф50 и замазка 10см(ако можеш да ги осигуриш), ще имаш денивелация 5см или 1%. Трябва да ти кажа, че това много малко, като се има в предвид, че мивката в кухнята е постоянен източник на мазнотии, които ще се отлагат по този 5метров хоризонтален участък! Ако в същия канал е включена и пералнята - добре, тя ще го продухва, но ако е само мивката - лошо. Аз го имах този проблем в предното си жилище, макар, че този хоризонтален участък беше около 1 метър. Казвам ти го за да го съобразиш този проблем, и ако можеш да го избегнеш. Успех!
failure - специалист
А защо не направиш бокса от страната на банята :?: Ще ти е по лесно с канала. Терасата пак си я приобщаваш като си разширяваш хола.
karlson - специалист
EEE, :sad: :?

Оти тъй върху паркетеца, уе !! :cry: :!: :evil:
joro_tt - помощник
LazarGanev написа:
Имаш разстояние от 5метра (със стените) между терасата и банята. При тръба ф50 и замазка 10см(ако можеш да ги осигуриш), ще имаш денивелация 5см или 1%. Трябва да ти кажа, че това много малко, като се има в предвид, че мивката в кухнята е постоянен източник на мазнотии, които ще се отлагат по този 5метров хоризонтален участък! Ако в същия канал е включена и пералнята - добре, тя ще го продухва, но ако е само мивката - лошо. Аз го имах този проблем в предното си жилище, макар, че този хоризонтален участък беше около 1 метър. Казвам ти го за да го съобразиш този проблем, и ако можеш да го избегнеш. Успех!
Ами това с наклона и аз си го мисля.
Ако тръбата върви по стената в канал не може ли да се направи наклона по висок. Примерно да тръгне от терасата на височина 15-20см и до банята да излезне на 0. Пералнята и тя я мисля да е там.
Не ми е ясно тоя канал с какво да го издълбая.
Бокса ако е до стената на банята ще имам проблеми с тръба за аспиратор.
failure - специалист
Няма ли някъде там комин? А иначе незнам как ще изкопаеш канал дълъг 5 м в бетон (ЕПК) за тръба ф 50! Аз никога не бих се захващал за такова нещо.

Тема "Да събарям ли стената" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: