emil_v r написа:Не съм съгласен със Стефан и Хараламби , пък с Лазар Ганев -хептем !С кое точно не си съгласен, не разбрах. Обикновено абонатните при нас са заключени, и не може да се пипа там, както казваш ти.
Случай при мен за некоректност от страна на местната топлофикация. Външна температура - около 15-20 градуса, а парното работи на 6. При разчепкване на случая се оказа, че датчика, който е отвън на сградата, даже не е подвързан в централата, и не регулира подаването на топлина. Но е така направен, че отчиташе някаква ниска температура от 5 градуса. Всички потребители са си затворили термовентилите към радиаторите, но общите загуби няма как да се спрат. И, все едно топлофикацията си пласира енергията, въпреки, че на нас не ни трябва, и я заплащаме. Не знам дали стана ясно.
Затова казвам, че ако топломера ми е пред апартамента, ще мога да си регулирам сам температурата и ще плащам толкова, колкото реално потребявам.
А за ползването на енергия за сметка на съседите е съвсем друг въпрос. Има много начини за това. Но това е некоректност.