Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
единак - специалист
Така изглежда по-добре, сякаш...
Обаче с тази малка квадратура за какво ти е котел, с котелно?
Защо не си разкараш котелното, а да си вкараш в хола печка с водна риза или вградена камина - аз така планирам да си топля къща на два етажа. В момента имам такава в апартамент на два етажа и трябва да ти кажа, че играта на огъня не я заменям с нищо.... При това на теб ще ти трябва някоя от по-маломощните. А от спестеното място можеш да си увеличиш хола, защото хол, трапезария и кухня на тия квадрати... става, ама... Или пък да си изкараш една веранда...особено ако имаш наклон.
Я кажи ти на кой етап си в момента и къде ще строиш?
Teodor80 - специалист
единак написа:
Така изглежда по-добре, сякаш...
Обаче с тази малка квадратура за какво ти е котел, с котелно?
Защо не си разкараш котелното, а да си вкараш в хола печка с водна риза или вградена камина - аз така планирам да си топля къща на два етажа. В момента имам такава в апартамент на два етажа и трябва да ти кажа, че играта на огъня не я заменям с нищо.... При това на теб ще ти трябва някоя от по-маломощните. А от спестеното място можеш да си увеличиш хола, защото хол, трапезария и кухня на тия квадрати... става, ама... Или пък да си изкараш една веранда...особено ако имаш наклон.
Я кажи ти на кой етап си в момента и къде ще строиш?
Вярно е че играта на огъня е номер едно,но има и номер 2-постоянно пушене 3-ароматизиране 4-денонощно охраняване на камината и т нататъка.Мисля да си направя и камера.Имам 140 огнеопорни тухли-все още ръцете са ми читави.Само трябва си купя стъклото и съм готов.Това ще е за красота-ще работи естествено но няма да я използвам за отопление.Етапа ми е чакам клиент за апартамента ми и внасям капарото направо при архитекта.И започвам с ходенето по мъките-надявам се накрая да е за добро.И това котелно сметам да го използвам и за горивото на котела.
jeffry - напреднал
Тогава защо ти е този готов проект, като изобщо не пасва на твоето място? Като го гледам, нагоре е запад, хола е с изглед на юг. Единака е прав - от къде ти е улицата, накъде е наклона, ако има? Това, дето смяташ да го правиш на котелно, си е една хубава стая, а ако имаш наклон, направи котелното отдолу - хем и за мазе, че къде майстора ще си слага инструмента? :lol:
Teodor80 - специалист
jeffry написа:
Тогава защо ти е този готов проект, като изобщо не пасва на твоето място? Като го гледам, нагоре е запад, хола е с изглед на юг. Единака е прав - от къде ти е улицата, накъде е наклона, ако има? Това, дето смяташ да го правиш на котелно, си е една хубава стая, а ако имаш наклон, направи котелното отдолу - хем и за мазе, че къде майстора ще си слага инструмента? :lol:
както забелязваш с единака сме на тема "Отопление" вече така чесме разбрали къде ще стои инструмента.За маза не става.На 2.5 метра има вода.
jeffry - напреднал
Теодоре, давай размерите на парцела, посоките и наклона и ще имаш повече мнения. Щото сега на сляпо си караме.
Като гледам първата картинка е от сайта на Пазарджишката фирма за сглобяеми къщи ББП
Би ли споделил впечатления ако си се ориентирал към тях за изпълнител.
и последно кое според вас излиза по практично и функционално .
Сглобяема къща или апартамент някакъв щото таз дилема я мисля половин година вече.
dragoniliyan - помощник
Здравейте приятели!
Скоро и на мен ще ми предстой строеж на къща, но още нищо не съм подготвял никакви документи, разрешителни и най-важното не съм разглеждал никакви проекти.
Ако някой знае цялата процедура - моля разяснете ми я!
И ако имате някакви примерни или ваши проекти - покажете ми да ги разгледам.
Предварително благодаря за помоща.
donio_1 - специалист
http://www.ecozid.com/index.php?p=viewproject&id=114
вижте това също не е лоша идея,може би само гаража няма да се вмести.но пък на саита има и други интересни проекти които може да се видят.аз съм избрал този за себе си затова ми харесва :lol: .и понеже не съм стигнал още до започване на строеж сега строя само макет 1:25 ,като стане ще ви го покажа :)
mitaka_vk - специалист
Аз мога да ти предложа един друг сайт, който има навярно няколко хиляди проекта. Даже повечето фирми предлагат някои от типовите проекти от там.
http://www.globalhouseplans.com пробвай го може да си избереш и с леки промени да се напасне към парцела кайто имаш, и да го обсъждаш с архитекта.
Моята къща първоначално я избрах от този сайт и след това се модифицира за моите нужди и към парцела.
zingiber - напреднал
Dragoniliyan,преди да представиш идейния проект няма мърдане.Нито ще ти дадат разрешително за строеж,нито нищо.Доколкото разбирам може би нямаш ток и вода.За ток се чака няколко месеца /в случай,че има техническа възможност/.Пускат ти "временен".За постоянно-като завършиш строежа...Водата-чел бях някъде,че мизата на ВИК е 100 на метър от инфраструктурата до водомера.Така че-успех!

Тема "избрах си проект за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: