Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
КОНСТРУКЦИЯ
СИСТЕМА
РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТЕЖЕСТТА
Все думички които явно нищо не говорят на повечето хора.
Инженер. Строителен Инженер. Архитект ....
Прост пример. Елементарна твърда конструкция - маса с 4 крака. Махаш единия крак. Слагаш чаша на масата. Нищо не се случва. Хващаш масата с една ръка и разклащаш хоризонтално. Масата се килва, чашата пада.
Втори пример. Маса. С четири крака и 4 царги. Демонтираш царгите. След време плотът на масата увисва.
Изображение
Изображение
Плоча бетонна хоризонтална е изчислена да носи определена тежест и да я разпредели равномерно. Долни стени изчислени да носят плочата. горни стени изчислени да притискат/противодействат. Махаш горни стени и плоча получава вътрешен напън да се сгъне, не си тежи на мястото на долни стени. Тенденция към "разглобяване.
Махаш долни подпорни елементи. Тежестта се прехвърля другаде. Другите елементи не са изчислени за повече тежест....
Стонамобетнноа конструкция с една плътност изчислена, не може да бъде заменена автоматично с лека мехурчеста стена със същия обем, но с друга плътност и якост и тн и тн.
Има закон който урежда ремонтните дейности. Има невежество и безхаберие. Има паднали балкони, наклонени блокове, сцепени стени.
Ама какво от това.
pkrastev - специалист
е сигурно е така несам специалис в тази област но затова искам мнение на който знае тоест от вас знаещите.Та вашият савет е да не докосвам нищо по този панел или поне да бутна от вратата на ляво тази част?
Кирил - напреднал
Дограмата може да я махнеш. Оставащата стена може да я направиш на барплот или на квото се сетиш.
pkrastev - специалист
дограмата ще се маха това е ясно но просто искам да стане една по голяма стая та затова ми пречи една част от това нещо на което немога да му намеря решение
Кирил - напреднал
Предполагам, че това е кухнята на жилището. А сега какво искаш да бъде?
pkrastev - специалист
ами то пак ще си е кухня ама по широка и се надявам след разширението да си я ползвам като всекидневна защото не е голям апартамента.Затова искам да махна поне лявата част за да може да си сложа някакво ъглово там и то да си легне до стената иначе ще остане зад ъгловото 20см пространство празно и дефакто уж раширение а в крайна сметка нищо.
Кирил - напреднал
Защо да е нищо! Отвън можеш да сложиш мивката и готварската печка с абсорбатора. и няколко шкафчета например. Малката стеничка става барплот. Отгоре с няколко лунички. Може и стойка за чаши. Аз така бих направил. Ще стане кукла!
pkrastev - специалист
замислил съм го по друг начин но нека първо да изомувам какво ще бутам и какво не
pkrastev - специалист
мерси но някой ако може да дава мнение по въпроса нека сподели ще съм ви много много благодарен

Тема "Да попитам и аз..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: