Master_Kenobi написа:Какво имаш предвид, че нещо не зацепвам?!Ей това:

Master_Kenobi написа:Какво имаш предвид, че нещо не зацепвам?!Ей това:
pipbel написа:Дааа, това на снимката е добро.Колко дебела беше замазката над фибрана и кога я направи?
Аз направих такава замазка на 2 стаи и на 2 бани. Отдолу с подов фибран 3 см и 5см. Стана добре и не "бие на кухо" замазката (един познат ми беше споменал предварително нещо такова).
Отгоре смятам да сложа в стаите 6мм подложка и 3слоен паркет.
А баните вече си имат теракот върху тази замазка
pipbel написа:Има и тънка тераколова шпакловка отгоре като финишен слой. Придава гладкост.А защо ти трябваше толкова добра гладкост?
stanetzz написа:Според мен това, че са се опитали с по- малко количество цимент да залеят повече площ, е провалило работата.Виж, химията на циментополимерните композити е доста сложна и тънка работа. Повечето зависимости са имперични /което ще рече че се намират по опитен път/ и обяснението ти е едно доста опростено обяснение на объркванията. Всяка дори малка промяна на някой от компонентите на сместа може да доведе до плачевни резултати. Дали това ще е водата, "разпенителя" /добавките/ или цимента - няма значение.
Аз поне си го обяснявам така: определено количество цимент, определено количество вода, определено количество разпенител. Получава се замазка от въздушни мехурчета с точно определена големина, която има точно определен коефициент на свиване. Ако се намали количеството цимент, евентуално се получават по-големи мехурчета, оттам- по-голямо свиване, т.е. по-големи пукнатини.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: