• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
peterdimov - специалист
Къде в Пловдив се намира тая ф-ма "Съливер"
rockwall - майстор
до КАТ

като влизате от софия още преди първите светофари вдясно - преди да минете под мост ли е надлез ли е нещо такова

питайте за кат и като завиете по пресечката ще видите табелите

Прикачен файл

съливер.jpg
съливер.jpg (93.62 KиБ) Видяна 11410 пъти
peterdimov - специалист
Благодаря ще я намеря.Не разбрах само как точно се получи да изглежда все едно е правен фрезинг на вратата.Моля някой да ми обясни
LKK - специалист
Вече съм щастлив собственник на 12 картона /за 6 врати, три за вилата и три за апартамента/. Събота и неделя ще се пробвам на вилата.

На гърбът пише, че са първо качество. Според мен си е МДФ, но не съм специалист. Дебелината е 3 мм, доста плътно стои материала, а имитацията на фрезинг е получена с пресоване. Повърхностната структура имитира дървесина и е боядисана с бяло. Визуалният ефект е същият, като на готовите врати. Доста мирише на изкуственяк /МДФ, ПДЧ/.

Още веднъж благодарности на автора на темата. :prost:
rockwall - майстор
След табелата "Добри дошли в Пловдив" вдясно

пресечката е с дебела бетонна стена (от панели), която ви остава отляво

Прикачен файл

tabeli copy.jpg
tabeli copy.jpg (51.79 KиБ) Видяна 11298 пъти
XpacTa - специалист
LKK написа:
Вече съм щастлив собственник на 12 картона
Добре де - похвали се - колко струват, имаше ли различни видове. Смисъла на цялото начинание зависи от цената на картона.
LKK - специалист
Ами вече писаха. Струват 11.40 бройката, само бяла текстура имитация на дървесина. Освен вече показаният дизайн имаше още два вида, единият на два вертикални реда квадрати, а другият нещо подобно само че сдвоени по вертикала фигурите. Нещо подобно на картинката от линка, дето съм дал. На мен дизайна, избран от tehribo най ми допада. Има три ширини, за 65, 75 и 85 см врати, съответно ххх, 77 см и 85 см. Височината е 215 см, като дизайна е така предвиден, че може да се реже отдолу и отгоре около 15-20 см общо.
Сега, като се замисля, най-проблемно ми се струва лепенето върху вече изрязаната врата. Не ми се иска да го кова и да го китвам след това, прекалено добра текстура си има картона.
Изрязването за релефа мисля да го направя с оберфреза, на ръка. Точното изрязване по ръба на вратата след залепване, също с оберфреза и водач. Имам притеснения, като плъзгам оберфрезата да не нараня повърхностната структура.
Като направя нещо, ще споделя резултата, засега само се наточвам.
MASTER - специалист
Ако ти е кофти масичката на оберфрезата, я облепи с хартиено тиксо преди да почнеш.
LKK - специалист
Видях се в приключение с тези врати. :?
Реших, че за да хване по-добре лепилото трябва да махна боята от старата врата. Първоначално пробвах с шкурка 40 номер, ама много прахоляк. Добре, че се сетих за пистолета с горещ въздух, та с него и една шпакла работата стана.
Понеже съм голям акълия :headbash: първата врата я изрязах и от двете страни преди да лепна релефният картон. Малко поизпадна средната част, ама успях да я наместя. Е разбрах, че първо се прави едната страна, а след това другата.
По въпроса за изрязването на леглото за релефа на вратата си бях наумил, че с фрезата е по-лесно. И тук не познах, след като прегрях един фрезер разбрах, че с прободното трионче става супер.
За лепенето, правих го с тежести /кофи пълни с камъни/, плоскост за разпределяне натовара и вратата върху равна основа. Тук разбрах, че трябва да се чака поне 24 часа за лепило С200.
Иначе става перфектно, но като се замисля колко струва готовата врата и колко врътня има не знам дали е на далавера цялата хамалогия.
rockwall - майстор
ами затова е направисам а не куписам
:lol:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "От обикновенна фазерна врата в "релефна МДФ"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: