• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Grezinski - специалист
Дебелината е 0,45/0,5 - зависи от модела на керемидите, съответно се отразява на цената.

Покритието е полиестер, 25 микрона. Полиестер, не прахово. Полиестерното покритие е еластично. Любопитен факт е, че керемидите се профилират след като ламарината е боядисана и не, това не наранява покритието.

Капаците са или от гладка ламарина, или щамповани, обли, по-красиви. Принципно цялата система има поне 40 компонента.
Grezinski - специалист
Проветрението се осигурява чрез специални пластмасови елементи с различен отвор и модел в зависимост от площта на ската и специфичните особености.

За по-малки скатове е достатъчно естественото движение на въздуха влизащ през гребените при стрехата и излизащ от отворите за проветрение при билото.

Ремонтират се както традиционните покривни покрития - чрез смяна. Хубавото е, че ако при традиционния покрив ще ти се счупи керемида и ще протече вътре, тук само се огъва.

Въпросите са ти доста обширни и има още мн полезна информация, която, ако си толкова заинтересован, можеш да си набавиш и от сайта на тето и от www.lindab.bg , където има подробни инструкции за монтаж.
ebahti - майстор
не е правилно,убеден съм........но аз си спестих не само 2ната скара,а и еденичната,тоест наковах керемидите с винтове направо на дървената обшивка-резултата повече от добър,2ра зима и 1 лято никакви проблеми :-D ,дано да е така и занапред,тавана го ползвам само за склад и имам 10 см. вата под покрива :wink:
tetomaster - специалист
ebahti написа:
не е правилно,убеден съм........но аз си спестих не само 2ната скара,а и еденичната,тоест наковах керемидите с винтове направо на дървената обшивка-резултата повече от добър,2ра зима и 1 лято никакви проблеми :-D ,дано да е така и занапред,тавана го ползвам само за склад и имам 10 см. вата под покрива :wink:
А сложил ли си диффузионно фолио?
Grezinski - специалист
torbalan написа:
обаче на мен повече ми допадат сандвич панелите... за съжаление за сега в България се предлагат само покриви като за промишлено хале ;)
Те са в каталозите, точно защото се предлагат :) Проблема за клиента не е в липсата на предлагане а в цената - около 50лв/м2 без ДДС, която в първия момент звучи висока.
В интерес на истината, ако се замислиш сериозно, ще откриеш че съвсем не е така и решението е доста рентабилно. За монтаж са ти необходими единствено столици.
Спестяваш време, обшивки, фолио, вата, коване на скара и т.н. и т.н. И много, много труд.
Недостатъците са, че нямаш избор на профил и са B3, т.е. горими.
Друг недостатък е, че за нашия пазар, за да са по-конкурентни, се произвеждат с нискокачествена ламарина.
tetomaster - специалист
Другото предимство на металните керемиди е възможноста да се произведат по размер. Например ако ската ви е широк 4,00 м то листа ще се произведе точно по размер. По този начин спестявате доста фира която влиза в цената. Но да не забравяме най-важното, човешкия фактор.
Затова аз съм отворил тази тема защото зад гърба ми има 20 000-25000 кв.м2 монтирани метални керемиди. Повтарям МОНТИРАНИ.
bencho_rb - специалист
Answers: 1
виждал сам тази система от керемиди да се монтира с метални профили вместо дьрвена скара, предлага ли се в бг или не
tetomaster - специалист
По принцип може да се изпълни.
ebahti - майстор
tetomaster написа:
ebahti написа:
А сложил ли си диффузионно фолио?
ТЦ,нищо.....надвиших си бюджета и карах по мой преценки,ама засега никви проблеми-дано да е така и занапред :-D
tetomaster - специалист
Ще ти посоча възможните проблеми. Нямаш фолио и това един голям пропуск защото конденза постоянно ще навлажнява дъсчената обшивка и по-бързо ще мине експлотоационния й срок. И не се сложил снегозадържане и проблема веднага лъсна твоята котка исчезна :!:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Метални керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: