• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
ribnikolaevi - майстор
tisho_g написа:
След като му изрежеш долния край, който виси под нивото на трегера, - под долен край имате в предвид двете вертикални страници нали,защото в др си част те са на едно ниво
Не, ако са на едно ниво е по-добре. Няма да спука. Въпреки това набий 5-6 шиша за сигурност.
tisho_g - напреднал
Можете да затворите темата, всичко ми се изясни, да избегнем излишни препирни...
Последна промяна от tisho_g на пон мар 12, 2012 2:21 pm, променено общо 1 път.
tisho_g - напреднал
Фугите
Последна промяна от tisho_g на пон мар 12, 2012 4:21 pm, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
Имам съсед /Слава богу в страни от нас/ който премахна колона за да има място за диванче :shock:
След което го принудиха да монтира метална напрегната колона :butthead:
fox_vt - майстор
Разграничавайте се от носеща конструкция и преградни стени пък били те фасадни :!: .Сега новото строителство нали виждате как се строи конструкция от колони и плочи и всичко останало преградни стени със гръцки тухли четворки тежащи 500 гр всяка.Няма конструктивен проблем да се махне неносеща стена дане говорим за преградна,а тва за навлизащите промени е крайно съмнително-ми то едно 50-60% са правили промени по конструкцията на жилището като в това влиза-усвояване(градене с ютонг),остъкляване и даже самостоятелно саниране кой както намери,няма начин всичко да се върне както си е било осъзнайте го.Варианта е всеки да си плати една "глоба" за това дето е свършил като целта е прибирането на още пари.Това е :arrow:
ribnikolaevi - майстор
romanpm написа:
Имам съсед /Слава богу в страни от нас/ който премахна колона за да има място за диванче :shock:
Би ли пояснил колега, какво значи метална напрегната колона?
pavkatay - майстор
ribnikolaevi написа:
romanpm написа:
Би ли пояснил колега, какво значи метална напрегната колона?
Ама и ти стана заядлив :-D . Ами колоната работи на натиск-значи е напрегната в обратна посока-на опън. 21-ви век е -технологии всякакви :razz:
romanpm - майстор
За премахването и поставянето на нова колона от специалисти разбрах впоследствие , не бях в България дълго . При нас могат да се събарят стени безпроблемно защото е пакетно повдигане , тухлените стени са градени после :)
ribnikolaevi напрегната за мен означава че ако е сметната да носи 5000кг при монтажа ще я притиснат между двете опорни точки с толкова сила :roll:
Johny - майстор
За метална напрегната колона ми е странно каато понятие, още повече в послдствие поставено. Как ще го напряга, как ще го монтира?
Мога да кажа за напрегнат бетон - при него арматурата е по-къса отколкото формата. Всеки прът арматура се нагрява със ток, което позволява малко да се удължи и докато е топъл се поставя във формата като се фиксира. Когато желязото изстине, то се свива, но фиксаторите го удържат и то остава под напрежение. Във формата се вкарват стоманени тела и всичко това се залива със земновлажен бетон и се вибрира. Стоманените тела се изваждат и бетона се съши в камери. Когато бетона изсъхне, се режат фиксаторите, но желязото остава под напрежение, удържано от втвърдения бетон. Това вече е напрегнат бетон. Такива са плочите между етажите в панелките.

tisho_g - това с остатъка от панела до трегера е излишен и безполезен труд. Махай всичко. Ако ми обясниш за какво искаш да оставиш това горе, ще се съглася.

Това са въпросните плочи.

Прикачен файл

909576.jpeg
909576.jpeg (43.71 KиБ) Видяна 3978 пъти
ribnikolaevi - майстор
Johny написа:
За метална напрегната колона ми е странно каато понятие, още повече в послдствие поставено. Как ще го напряга, как ще го монтира?
Мога да кажа за напрегнат бетон - при него арматурата е по-къса отколкото формата. Всеки прът арматура се нагрява със ток, което позволява малко да се удължи и докато е топъл се поставя във формата като се фиксира. Когато желязото изстине, то се свива, но фиксаторите го удържат и то остава под напрежение. Във формата се вкарват стоманени тела и всичко това се залива със земновлажен бетон и се вибрира. Стоманените тела се изваждат и бетона се съши в камери. Когато бетона изсъхне, се режат фиксаторите, но желязото остава под напрежение, удържано от втвърдения бетон. Това вече е напрегнат бетон. Такива са плочите между етажите в панелките.

tisho_g - това с остатъка от панела до трегера е излишен и безполезен труд. Махай всичко. Ако ми обясниш за какво искаш да оставиш това горе, ще се съглася.

Това са въпросните плочи.
За предварително напрегнат бетон ли говорим? Не е тук мястото, ако на някой му е интересно, мога да препоръчам литература...
Има и предварително напрегнати стоманени конструкции, но те са много особени, ползват се изключително рядко (рядко строителните инженери-конструктори са толкова високо в йерархията на управлението на инвестиционните проекти).
Кой кого и какво е накарал да направи си е аргумент.
Тишо сигурно вече си е бутнал панела. Ако има проблеми, ще му извъртя едно конструктивно становище да затвори устите на разбирачите по всичко.
С подпис и печат. :supz:

Между другото, наистина по-добре махни и остатъка от панела горе. Внимавай да не засегнеш гредата. Направи си някакво елементарно скеле за достъп, както и нещо върху което да падат късовете бетон, че е неприятно за комшиите иначе.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 23

Тема "Въпрос за приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: