• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Аз не разбрах какво изрязвате :| .
Илиян Илиев™ - майстор
Ми изрязват вратата там където е шарката на новото платно, защото трябва да влезе някъде. Освен това и самото платно се доизрязва по краищата защото е по-голямо от готовата врата.

Преди десетина години работех в едно мебелно цехче и правехме интериорни и блиндирани врати с тези платна. Правехме рамка от МДФ и я хващахме с винтове към вратата, а във вътрешната част запълвахме с по няколко парчета отпадъчен МДФ и после мазане с лепило и стягане на пресата.

При интериорните беше подобно. Само че там рамката от МДФ беше самата врата и се правеше двойна от различни дебелини МДФ. За вътрешната част си изрязвахме фазер на циркуляра за да стане на кутиики и те така.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Е, че щом я "резбоват" за да влезе...
Бе губи ми се смисъл в тая хамалогия, ма нейсе.
LKK - специалист
LKK написа:
Иначе става перфектно, но като се замисля колко струва готовата врата и колко врътня има не знам дали е на далавера цялата хамалогия.
За да съм по-точен, ако изключим времето за стягане на лепилото една врата се прави за 6 часа и три бири. :-D
Ако човек понатрупа опит и си направи някои шаблончета, за да си улесни работата сигурно би могъл да намали времето наполовина.
samisam - напреднал
LKK написа:
LKK написа:
Иначе става перфектно, но като се замисля колко струва готовата врата и колко врътня има не знам дали е на далавера цялата хамалогия.
За да съм по-точен, ако изключим времето за стягане на лепилото една врата се прави за 6 часа и три бири. :-D
Ако човек понатрупа опит и си направи някои шаблончета, за да си улесни работата сигурно би могъл да намали времето наполовина.
Да попитам-едновременно от двте страни ли го лепиш? или първо от едната-после от другата. Предполагам, мажеш обилно с Ц200, слягаш летви (по-широки) от двете страни и стягаш със стегите. Вратата е вертикална предполагам също или поне подпряна. Слага ли се нещо между летвите и вратата, за да не се повреди покритието и? нещо от рода на подложка за ламинат например? Като гледам цените на вратите обаче май наистина си е хамалогия. Ако човек има време-да, но ако трябва ударно да се нанесеш.......
Може и да опитам-вратите стават красиви
LKK - специалист
LKK написа:
Понеже съм голям акълия :headbash: първата врата я изрязах и от двете страни преди да лепна релефният картон. Малко поизпадна средната част, ама успях да я наместя. Е разбрах, че първо се прави едната страна, а след това другата.
За лепенето, правих го с тежести /кофи пълни с камъни/, плоскост за разпределяне на товара и вратата върху равна основа. Тук разбрах, че трябва да се чака поне 24 часа за лепило С200.
Ако си по сръчен и чевръст, може и двустранно да ги лепкаш картоните.
Има смисъл за стари врати, ако не ти се разправя да демонтираш касите, за да сложиш новите.
stanimir62 - специалист
Здравеите колеги. Изчетох всичко по темата.АЗ също сам много запален по тези врати. В Бургас продава от този МДФ различни размери и шарки.Смятам да направя някакви рамки от дърво и на тях да залепя МДФ с монтажна пяна като ги претисна м/у два гипс картона. Смятам да се получи нещо като тези без фалцови врати.Понеже на мен ми трябват около 8 врати ще се опитам да си помогна сам.Ако има интерес ще докладвам за резултатна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Моля някой добър човек да ми покаже тази заготовка, моля.
Анубис - специалист
колега къде в Бургас ги има и каква им е цената
stanimir62 - специалист
Анубис написа:
колега къде в Бургас ги има и каква им е цената
Тези MDF за врати ги има в бившето СМК в Комлука. Склада се намира доста навътре. Трябва да попиташ на портала. Цените бяха 16-18 лв.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "От обикновенна фазерна врата в "релефна МДФ"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: