Ми изрязват вратата там където е шарката на новото платно, защото трябва да влезе някъде. Освен това и самото платно се доизрязва по краищата защото е по-голямо от готовата врата.
Преди десетина години работех в едно мебелно цехче и правехме интериорни и блиндирани врати с тези платна. Правехме рамка от МДФ и я хващахме с винтове към вратата, а във вътрешната част запълвахме с по няколко парчета отпадъчен МДФ и после мазане с лепило и стягане на пресата.
При интериорните беше подобно. Само че там рамката от МДФ беше самата врата и се правеше двойна от различни дебелини МДФ. За вътрешната част си изрязвахме фазер на циркуляра за да стане на кутиики и те така.
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
73 мнения в "От обикновенна фазерна врата в "релефна МДФ""
Илиян Илиев™
- майстор
Е, че щом я "резбоват" за да влезе...
Бе губи ми се смисъл в тая хамалогия, ма нейсе.
Бе губи ми се смисъл в тая хамалогия, ма нейсе.
LKK
- специалист
LKK написа: Иначе става перфектно, но като се замисля колко струва готовата врата и колко врътня има не знам дали е на далавера цялата хамалогия.За да съм по-точен, ако изключим времето за стягане на лепилото една врата се прави за 6 часа и три бири.

Ако човек понатрупа опит и си направи някои шаблончета, за да си улесни работата сигурно би могъл да намали времето наполовина.
samisam
- напреднал
LKK написа:Да попитам-едновременно от двте страни ли го лепиш? или първо от едната-после от другата. Предполагам, мажеш обилно с Ц200, слягаш летви (по-широки) от двете страни и стягаш със стегите. Вратата е вертикална предполагам също или поне подпряна. Слага ли се нещо между летвите и вратата, за да не се повреди покритието и? нещо от рода на подложка за ламинат например? Като гледам цените на вратите обаче май наистина си е хамалогия. Ако човек има време-да, но ако трябва ударно да се нанесеш.......LKK написа: Иначе става перфектно, но като се замисля колко струва готовата врата и колко врътня има не знам дали е на далавера цялата хамалогия.За да съм по-точен, ако изключим времето за стягане на лепилото една врата се прави за 6 часа и три бири.![]()
Ако човек понатрупа опит и си направи някои шаблончета, за да си улесни работата сигурно би могъл да намали времето наполовина.
Може и да опитам-вратите стават красиви
LKK
- специалист
LKK написа:Понеже съм голям акълияАко си по сръчен и чевръст, може и двустранно да ги лепкаш картоните.първата врата я изрязах и от двете страни преди да лепна релефният картон. Малко поизпадна средната част, ама успях да я наместя. Е разбрах, че първо се прави едната страна, а след това другата.
За лепенето, правих го с тежести /кофи пълни с камъни/, плоскост за разпределяне на товара и вратата върху равна основа. Тук разбрах, че трябва да се чака поне 24 часа за лепило С200.
Иначе става перфектно, но като се замисля колко струва готовата врата и колко врътня има не знам дали е на далавера цялата хамалогия.
Има смисъл за стари врати, ако не ти се разправя да демонтираш касите, за да сложиш новите.
stanimir62
- специалист
Здравеите колеги. Изчетох всичко по темата.АЗ също сам много запален по тези врати. В Бургас продава от този МДФ различни размери и шарки.Смятам да направя някакви рамки от дърво и на тях да залепя МДФ с монтажна пяна като ги претисна м/у два гипс картона. Смятам да се получи нещо като тези без фалцови врати.Понеже на мен ми трябват около 8 врати ще се опитам да си помогна сам.Ако има интерес ще докладвам за резултатна.
Моля някой добър човек да ми покаже тази заготовка, моля.
stanimir62
- специалист
Анубис написа:колега къде в Бургас ги има и каква им е ценатаТези MDF за врати ги има в бившето СМК в Комлука. Склада се намира доста навътре. Трябва да попиташ на портала. Цените бяха 16-18 лв.
Тема "От обикновенна фазерна врата в "релефна МДФ"" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература