Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
prascho - майстор
Човекът иска да каже, че е видял вътрешния интериор на новопостроена сграда облицована с екструдиран полистирол и налична климатична инсталация като не е останал очарован от мухлясалите и посиняли ъгли в помещенията. Извода според него е, че не е мислимо полагането на външна изолация от хпс дори и при налична функционираща въздухопроводна инсталация.
8180 - майстор
prascho написа:
Човекът иска да каже, че е видял вътрешния интериор на новопостроена сграда облицована с екструдиран полистирол и налична климатична инсталация като не е останал очарован от мухлясалите и посиняли ъгли в помещенията. Извода според него е, че не е мислимо полагането на външна изолация от хпс дори и при налична функционираща въздухопроводна инсталация.
Добре,
Не съм екстрасенс за да видя в поста му "ВЪНШНА" и "ВЪЗДУХОПРОВОДИ", ако това изобщо има някакво значение. :?
prascho - майстор
Ключовите думи бяха жълт хпс, новостроителство, климатик, сини и зелени ъгли както и заглавието на темата фасада с фибран :) . Абе малко не е ясно отвън или отвътре е разположен фибрана. Също така климатика го свързвам с въздухопровод щото реално представлява подменяне на вътрешния въздух с външния.
IJAN - специалист
Климатика само върти вътре въздуха,а не вкарва от вън свеж въздух.Само определени марки по-луксозни климатици я имат тази екстра.Така че климатика не опреснява въздуха ,а след като няма проветрение се появяват и петната по ъглите.
neillmakoli - специалист
Защо да е глупост velsi ? Би ли се уточнил, аз съм чул същото.
Аз поне знам че фибрана е само от вън защото не е паро пропусклив и влагата оставала в помещението, а със стиропор може. Малко не си формулирах правилно въпроса, ама ти ме разбра с две думи отвътре само с EPS, a отвън с XPS.
Живея в краен апартамент,от вътре стената ми е облепена преди около 10 години с жълт XPS, не си спомям на коя фирма беше, с дебелина 3 см.
От вън нямам изолация но досега никога не е имало каквато и да било влага.
MalBazaar - напреднал
фибран отвън не препоръчвам въобще особенно при ново строителство. ще запечата всичката остатъчна влага, а тя хич не е малко. за отвътре също запечатва прекалено много и ще има мокри ъгли !! :)
8180 - майстор
MalBazaar написа:
фибран отвън не препоръчвам въобще особенно при ново строителство. ще запечата всичката остатъчна влага, а тя хич не е малко. за отвътре също запечатва прекалено много и ще има мокри ъгли !! :)
Щом сте активирали темата:
Не намирам обосновка за отбелязаното. :?
Прочетох всичко много внимателно, но имайки предвид, че съм жена неразбрах примерно предстои ми външно измазване на нова къща, която е изградена от бетонови блокчета, които имат големи кухини кой е най-добрият начин за измазване и изолация.
Другият ми въпрос е стара къща, която е от плет и кал и вече мазилката е доста нарушена да не кажа, че на места я няма и ми казаха, че ще е най-добре с рабица и мазилка да я направя предварително много ви благодаря за конкретни предложения
mitko414 - специалист
За къщата -- стиропор поне 6 см.
За старата къща -- става с рабица, само трябва да се хване с дълги гвоздей за стената.

Тема "ФАСАДА С ФИБРАН ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: