Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
romanpm - майстор
puh4 написа:
има релси гледах в една фирма, а за панелите направи ги по 50 санта.
В коя фирма , какво продават или произвеждат :? да не е в Малта :lol:
Панелите ми са по 1 метър и имат фабричен профилен ръб който смятам че е доста здрав и удобен за пантите и т.н.
Днес стигнах до тук

Прикачен файл

DSCF6881.JPG
DSCF6881.JPG (42.35 KиБ) Видяна 4361 пъти
bulhomes2 - майстор
Дано да не съм прав, но смятам, че панела ще се заклини при сгъвката. Ако е на малки ламели не би имал проблем, но при метър - сгъвката ти е около 30 см - горната ти опора ще се движи вече хоризонтално и в един момент посоката на силата, която дърпа долната панта ще стане почти перпендикулярна на оста на движение. Дано да греша!
puh4 - специалист
ще стане реклама ако кажа каде продават части за врати, а не знам дали ще продадът на теб. релсите искат наклон (челните) в основата 3 санта, горе 5санта. завоя е много къс. по-голям по-лесно завиват нормални панели (50 или 61см.)
puh4 - специалист
bulhomes2 написа:
Дано да не съм прав, но смятам, че панела ще се заклини при сгъвката. Ако е на малки ламели не би имал проблем, но при метър - сгъвката ти е около 30 см - горната ти опора ще се движи вече хоризонтално и в един момент посоката на силата, която дърпа долната панта ще стане почти перпендикулярна на оста на движение. Дано да греша!
правилно мислиш
romanpm - майстор
Уравновесяването е с две 35 кг чугунени тежести които са с по 1-2 кг повече от панелите и ще се стремят нагоре особено когато първия панел се качва , смятам с пружини да спъна тежестите за плавност , ще са окачени на стоманено въже 12-14см ролки с по два лагера , претеглил съм ги :roll:
Дано не сте прави :?
MASTER - специалист
Наистина се продават части за секционни врати - водачи, панели, ролки , заключвания.
Ясно че форума е - направи си сам - обаче все пак не е ли по лесно и удобно да си направиш сам естетически издържано и функционално изделие от подходящи материали, отколкото да правиш "българска" работа.
puh4 - специалист
MASTER написа:
Наистина се продават части за секционни врати - водачи, панели, ролки , заключвания.
Ясно че форума е - направи си сам - обаче все пак не е ли по лесно и удобно да си направиш сам естетически издържано и функционално изделие от подходящи материали, отколкото да правиш "българска" работа.
1+
bulhomes2 - майстор
С това уравновесяване няма да се заклини. Идва ти обаче друг проблем. Когато вратата е отворена и почнеш да я затваряш - мотора ти ще трябва да вдигне тези 70 кг + да мести вратата по хоризонталните улеи. Баси и песимиста изглеждам, но тези UD-та за водачи ми се виждат доста слаби. За провисването на панелите се сещам само за винкел или Т профил, като поне едното перо да е поне 50 мм. Хваща се за панела така, че когато врата е отворена дългото перо на винкела да е вертикално.

ПП.Сега като се замисля и с уравновесяването ще имаш проблем. Представи си, че най-долния ти панел дойде чак хоризонтален като отвориш вратата. Как ще я затвориш? Противотежестите (70кг) я бутат нагоре, другия панел - напред. В желаната посока (надолу) е само силата на тежестта, но тя в този момент е много по-малка от 70 кг.

И ако все пак се опиташ с тежести - направи ги бетонни. Като гледам могат да само от външната страна и някой брат може да ти се зарадва на чугуна.
Последна промяна от bulhomes2 на съб дек 17, 2011 9:38 pm, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
puh4 написа:
ще стане реклама ако кажа каде продават части за врати, а не знам дали ще продадът на теб. релсите искат наклон (челните) в основата 3 санта, горе 5санта. завоя е много къс. по-голям по-лесно завиват нормални панели (50 или 61см.)
Ще е реклама, ако ти ги продаваш и ги предлагаш без да те питат! Направи сам, направи сам , но от нещо трябва да се направи , така че не се притеснявай и кажи от къде ! Все пак не препоръчваш да дойде някой да му монтира готов продукт , а той само да плати!
puh4 - специалист
Тани написа:
puh4 написа:
Ще е реклама, ако ти ги продаваш и ги предлагаш без да те питат! Направи сам, направи сам , но от нещо трябва да се направи , така че не се притеснявай и кажи от къде ! Все пак не препоръчваш да дойде някой да му монтира готов продукт , а той само да плати!
да пише в гугала (части за секторни или секционни врати), и те скачат като зайци.

Тема "автоматизирана гаражна врата направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: