Можете да затворите темата, всичко ми се изясни, да избегнем излишни препирни...
Последна промяна от tisho_g на пон мар 12, 2012 2:21 pm, променено общо 2 пъти.
nikibi написа:При подобни преустройства се демонтира единствено прозорец, каса и панела под касата като страницата се укрепява допьлнително. Товарьт без запаса на терасата е разчетен на 550кг. по конструктивния проект. Самото вьншно панелче е кьм 200кг но то е замолитено като конструкция. Балкона е част от етажната плоча с сьответното оразмеряване. Тоест всичко по него се прави СЛЕД конструкивно становищеТишо това е вярното становище за мен. Не махай нищо повече, няма да ти се отвори много повече място а ще си спестиш много главобилия повярвай ми
stivemaster написа:Срамота колега проектант и конструктор ли как се нарече ,аз лично бих се засрамил ако подстрекавах безхаберниците с псевдопрофесионални термини в заниманията им да ПРОМЕНЯТ КОНСТРУКЦИЯТА на сградата.Хайде за хората които не отбират от материята добре, на тях може да им доиде (или текне) всякаква идея и на пръв поглед безумното действие за тях да е оправдано.Но за човек който декларира че е в съзнание ,да не се поинтересуваш КЪДЕ се намира като изложение балкона (сигурно се досещаш какво имам предвид) хайде да видим дали наистина си в час ?Подовият панел лежи на гредата, която остава. Хайде да те питам нещо. Ако колегите, проектирали тази конструкция са разчитали на този фасаден панел, то защо са сложили тая гледа? Определено не за всеки случай или за дублаж.
Да го посъветваш да изреже колоните и ако може и гредата , ами подовия панел отгоре на какво се държи бе колега???
Съобразявай се малко какво си позволяваш да "съветваш" ,между колегите тук може да има и хора дето да се поинтересуват от псевдопрофесионалните ти съвети макар и дадени по този начин полуанонимно.
И не смей да се пробваш да окупираш някаква територия ,на познание ли на какво не те знам ,но това става със знания не с присвояване.
romanpm написа:За премахването и поставянето на нова колона от специалисти разбрах впоследствие , не бях в България дълго . При нас могат да се събарят стени безпроблемно защото е пакетно повдигане , тухлените стени са градени после
ribnikolaevi напрегната за мен означава че ако е сметната да носи 5000кг при монтажа ще я притиснат между двете опорни точки с толкова сила
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: