• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 23
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
tisho_g - напреднал
Можете да затворите темата, всичко ми се изясни, да избегнем излишни препирни...
Последна промяна от tisho_g на пон мар 12, 2012 2:21 pm, променено общо 2 пъти.
tisho_g - напреднал
Можете да затворите темата, всичко ми се изясни, да избегнем излишни препирни...
Последна промяна от tisho_g на пон мар 12, 2012 2:22 pm, променено общо 1 път.
failure - специалист
nikibi написа:
При подобни преустройства се демонтира единствено прозорец, каса и панела под касата като страницата се укрепява допьлнително. Товарьт без запаса на терасата е разчетен на 550кг. по конструктивния проект. Самото вьншно панелче е кьм 200кг но то е замолитено като конструкция. Балкона е част от етажната плоча с сьответното оразмеряване. Тоест всичко по него се прави СЛЕД конструкивно становище
Тишо това е вярното становище за мен. Не махай нищо повече, няма да ти се отвори много повече място а ще си спестиш много главобилия повярвай ми :!:
Johny - майстор
Разбиваш бетона на части, колкото да може да се удържат от 1-2 човека, без да режеш арматурата. След това с чужда помощ ги сваляш долу.

Прикачен файл

P1010096.jpg
P1010096.jpg (48.16 KиБ) Видяна 3810 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (58.31 KиБ) Видяна 3811 пъти
stivemaster - майстор
Срамота колега проектант и конструктор ли как се нарече ,аз лично бих се засрамил ако подстрекавах безхаберниците с псевдопрофесионални термини в заниманията им да ПРОМЕНЯТ КОНСТРУКЦИЯТА на сградата.Хайде за хората които не отбират от материята добре, на тях може да им доиде (или текне) всякаква идея и на пръв поглед безумното действие за тях да е оправдано.Но за човек който декларира че е в съзнание ,да не се поинтересуваш КЪДЕ се намира като изложение балкона (сигурно се досещаш какво имам предвид) хайде да видим дали наистина си в час ?
Да го посъветваш да изреже колоните и ако може и гредата , ами подовия панел отгоре на какво се държи бе колега???
Съобразявай се малко какво си позволяваш да "съветваш" ,между колегите тук може да има и хора дето да се поинтересуват от псевдопрофесионалните ти съвети макар и дадени по този начин полуанонимно.
И не смей да се пробваш да окупираш някаква територия ,на познание ли на какво не те знам ,но това става със знания не с присвояване.
ribnikolaevi - майстор
stivemaster написа:
Срамота колега проектант и конструктор ли как се нарече ,аз лично бих се засрамил ако подстрекавах безхаберниците с псевдопрофесионални термини в заниманията им да ПРОМЕНЯТ КОНСТРУКЦИЯТА на сградата.Хайде за хората които не отбират от материята добре, на тях може да им доиде (или текне) всякаква идея и на пръв поглед безумното действие за тях да е оправдано.Но за човек който декларира че е в съзнание ,да не се поинтересуваш КЪДЕ се намира като изложение балкона (сигурно се досещаш какво имам предвид) хайде да видим дали наистина си в час ?
Да го посъветваш да изреже колоните и ако може и гредата , ами подовия панел отгоре на какво се държи бе колега???
Съобразявай се малко какво си позволяваш да "съветваш" ,между колегите тук може да има и хора дето да се поинтересуват от псевдопрофесионалните ти съвети макар и дадени по този начин полуанонимно.
И не смей да се пробваш да окупираш някаква територия ,на познание ли на какво не те знам ,но това става със знания не с присвояване.
Подовият панел лежи на гредата, която остава. Хайде да те питам нещо. Ако колегите, проектирали тази конструкция са разчитали на този фасаден панел, то защо са сложили тая гледа? Определено не за всеки случай или за дублаж.
Отговори си сам. Аз ще ти дам жокер - не е за да се закачат пердетата на нея.
А знаеш ли изискванията за носеща армировка. Не ги знаеш. Доста строги са, тая паяжина дето се вижда има за цел да спаси панела по време на транспорта и монтажа. А стиропор вместо бетон - как ще си го обясниш? А фугата която е снимал колегата? Сигурно целта е панела да се задейства когато гредата поддаде с 2-3 см. Интересно инженерно решение.
Ако имаш желание и време, мога доста подробно да ти обясня как точно работи системата, за да бъдеш по-спокоен. НО МНОГО МОЛЯ, спри да ревеш тук. Няма никаква полза за никой.
И друго да кажа, радвам се на будната ти гражданска съвест, това е много хубаво.
И още нещо: Намери друг конструктор, на когото вярваш и го питай, ако на мен не вярваш. Но неаргументирано реване и споделяне на болка ... да не си объркал форума ...
ribnikolaevi - майстор
romanpm написа:
За премахването и поставянето на нова колона от специалисти разбрах впоследствие , не бях в България дълго . При нас могат да се събарят стени безпроблемно защото е пакетно повдигане , тухлените стени са градени после :)
ribnikolaevi напрегната за мен означава че ако е сметната да носи 5000кг при монтажа ще я притиснат между двете опорни точки с толкова сила :roll:

Малиии, това не го бях видял. Поклон! :prayer:
Благодаря, че ме научи нещо в моята професия, откога чаках такъв момент! Само нещо не ми стана ясно. Ако устройството, с което се напряга е повредено (случва се) и се натовари с 5010 кг какво ще стане? Или пък товара дойде малко ексцентрично и влезе и огъващ момент ... :? Какво ли беше огъващ момент ... :?

Всъщност това, което казваш се нарича товар до пълния капацитет. А напрегнати конструкции (предварително напрегнати) са много интересн клас конструкции и са нещо като черешката на тортата. Има един филм за строителството на операта в Сидни в който на популярен език обясняват що е то предварително напрягане.

Въобще, не е лошо когато далака ти е интубиран и циркулира газова течност в него хистантното налягане да се повиши до монопауза. Глупаво ли ти звучи това? Дай си сметка и ти как звучиш.
stivemaster - майстор
Колега ribnikolaevi намери с кого да се ебаваш и не се насочвай към мен че да не удариш греда .Според теб от това което се опитвам до тук да те накарам да се замислиш ,не ти ли идва на акъла че се питваш на краставичар да продаваш нещо дето и на теб не ти е ясно ???
Хайде ще спра до тук че да не ти обяснят други хора какво е конструкция на ЕПЖС.В случая не ти го казвам само анонимно ,а пак пробвам с добро - стегни се и си вземи думите назад ,на всеки се случва да сбърка ,макар че това не е невинна грешка.

Ето четете хубаво ,ама хубаво http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/H ... QcqCy1QHjG формулировката е "цели панели".
pavkatay - майстор
Тук пак работата става дебела и омазана. Едната страна цитира новините на БТВ (и подобни), а другата страна собствените си познания. :?
Аз познавам колегата ribnikolaevi от форума и съм имал някои контакти с него на лични и по телефон. Останал съм с впечатление за сериозен мъж, който не плещи глупости и не би написал нещо, което би го компрометирало по какъвто и да е начин.
От другия участник нямам преки впечатления, но се надявам да не хвърчат искри в дискусията.
:prost:
stivemaster - майстор
Колега не знам какви впечатления имаш лични или други и пресантимани към някого ,но ако разбереш в каква непозната за теб тема се питваш да вземеш погрешната страна .....
Още на снимките се вижда състоянието на сградата това веднага води до едни такива размисли (само при хора които са в съзнание !!!) че състоянието на конструкцията може да се е променило в годините (това между другото е мнението на една голяма част от истинските строителни инженери - конструктори занимаващи се с темата) защото не са подържани хидроизолациите на фугите и така връзките на панелите са силно корозирали.
В такъв случай дори конструктивно становище ,направено само по проектните документи на сградата би било меко казано несъстоятелно.Твоя колега конструктор не се сети да го пита къде се намира балкона да препоръча с цел подсигуряване срещу понататъчни проблеми конструктивно становище а не да дава това смешното становище дистанционно.
А състоянието на масовия панелен блок е ето това http://www.dnevnik.bg/photos/2008/04/25 ... ra_zagora/ и предвид това съм на мнение че дори добросъвестните обитатели на етажна собственост в такова окаяно състояние не са застраховани от такива случки. Да не говорим за талибани които заради собствените си разбирания за цивилизованост ,с цената на всичко абсолютно безпринципно,незаконно и не на последно място и неправилно от техничека гледна точка си позволяват действия (няма да ги определяме точно че са много и различни) които обаче влизат в състава както на текстове от НПК така и на такива от ГПК.
Ако иска питашия или някой друг - Тома Неверни да провери това което казвам ,нека сигнализира ДНСК и да изчака резултата.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 23

Тема "Въпрос за приобщаване на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: