Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
darakchiev - специалист
Не виждам защо трябва толкова излишни нерви и епитети, още в първия си пост съм писал че ми предстои среща с конструктор но човека иска да види проекта на блока. А това ще ме забави докато го издирят в коя община е. Бележка за задължения ми искат само там ще чакам седмица две в най добрия случай, просто иках да разбера мнението на запознатите колеги за да се настроя какво да очаквам. Ако исках да къртя ей така, такава дискусия нямаше да ми бъде нужна.
Колега Stivemaster няма нужда да ме търсиш по ай-пито, ако имаш желание може лично да се заемаш доколкото разбрах си от Варна така че ако решиш само кажи.
Leon - специалист
stivemaster написа:
.........
Колега Leon за да разбереш какво при теб е не е наред, погледни какъв процент от шанаджиите (в които се включваш и ти разбира се) е разбрал за какво служи примерно гредата в горната част на панела и подпрозорречната част.
Едва когато си наясно за какво става въпрос можеш да си "вдигаш крака да те подковат и теб , иначе си жаба" надявам се да ме разбереш , макар че се съмнявам.
.........
Господин умнико,

Случайно някаде да си чувал, че елементи и конструкции освен на товароносимост (допустимо напрежемие) се проверяват и на деформация?
Айде да ми обЯсниш какво ще стане когато 30 годишна плоча се деформира на 5 сантиметра и легне на гредата, която след това поема товара?
При положение, че стените носещи гредата (а има и прозорец) са с една тънка и рехава арматура.
Представяш ли си какво става при деформация от 5 санта на железобетонна плоча?
Толкоз е фугата запълнена с циментови торби от замаската! :lol:

п.п. Също като теб се съмнявам да си наяснио и да разбереш нещо!
п.п.п. Колкото до айпито - това си е вече за диспансеризация!!! :lol:
Помоли модератор да ти каже моето. Мога и аз на лични.
ribnikolaevi - майстор
stefan dim. написа:
здравеите,имах клиент които искаше да се сабори носеща стена на панелка тъи като му отказах да я изкъртя и му казах да отиде при конструктор и в общината за да пита как стоят нещата,а аз знам че не се разрешава никакво къртене кадето и да било по панелките,тои отиде и си плати при конструктор как трябва да стане това.сложиха по целия отвор които направиха сложиха P профил 0.5мм дебелина.така че които е решил и си плаща ,се ще се намери някои да го направи.
Не искам да ставам адвокат на колегата. Но разказът на случката е съвсем повърхностен. Първо, не казваш на кой етаж е било това жилище, второ, по коя точно строителна система е строено, трето, в кой регион на България е то, четвърто, тази стена представлява ли шайба или пренася само вертикални товари. Все въпроси ... А конструкторът, надявам се, си е задал и още доста други, на които си е отговорил с изчисления. Истината е, че и аз съм срещал колеги, които са готови да подпишат безумия, къде от некомпетентност, къде от нещо друго. Интересното е, че има от всички възрастови категории. Ососбено нараства склонноста към подписване с намаляването на остатъка от предполагаемия живот. Защо така правят, защо са възпитани така тия колеги/членове на обществото, не мога да дам отговор. Но е факт. Вероятно трябва да се питат техните родители, учители, образци на поведение. Дано не ги срещна скоро за да ги питам лично ...
Чест прави на питащия, че е поел по този път, да се консултира.
Относно образованието, допреди 20-25 години не се е обръщало толкова сериозно внимание при изследванияата на сигурността на конструкциите при земетръсни въздействия. И това за върастта и компетентността на колегите е малко спорен въпрос. И съвсем не е по темата.
Излиза една интересна питанка, свързана с поведението и воплите на колегата stivemaster. Има ли теми табу във форма (освен едни дето им викат за възрастни)? Има ли опасност от работа с електричество? Ако да, то трябва ли да се забранят теми за електричество, защотот форумът е направи сам и някой може да убие себе си или други хора?
stivemaster - майстор
Първо ще похваля колегата ribnikolaevi макар че в края на поста си е допуснал съждения при по ниско напрежение и разбира се не е достигнал до "епохални открития" по отношение моята персона.
Единствено той обаче успява да навлезе в дълбочина и да успее да разбере множеството аспекти на проблема.
Мисля за всички особено за задължените да цензурират форима модератори да взема и да внеса някои уточнения понятия и принципи около които се гради както гражданското общество (което в сбирщина от селяци няма каквото и да е значение) така и принципите за конструиране на сгради и управление на етажната собственост.
Искрено съм учуден на отсъствието в дискусията на принципни ,компетентни и отстояващи законноста хора които не им е все едно кой кърти на воля етажната собственост в която самите те живеят.

Специално за модератора както и за хората които се интересуват кой и какъв съм ,че да се възмущавам от престъпното желание на някои ,получил вдъхновението във форума да събори оградния панел на сградата в която живее , ще отговоря че съм строителен техник и за нещастие домоуправител .
По повод какво представляват едропанелните жилищни сгради ще обясня че представляват може би най здравия вид строителство КОГАТО Е ПОСТРОЕНО КАЧЕСТВЕНО И ПО ПРОЕКТ ,БЕЗ ДА СЕ ДОПУСКА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ ВПОСЛЕДСТВИЕ ИЛИ ПРОМЕНИ В КОНСТРУКЦИЯТА.
Много важно уточнение което трябва да се има предвид винаги ,е че не се налага да се коментира изискването на закона , без значение на кой това му е от полза.Защото закона се съобразява с неща които обикновения съфорумец не е необходимо да знае.
Тука е време да прочетете отново поста на ribnikolaevi и да видите че нищо не е така просто както изглежда на пръв поглед и нещата могат да се скапят от далеч не предвидими и принципни причини като - некачествено строителство (най масовия случай) , компрометирана конструкция по отношение връзките на панелите,(сега малко по дълго пояснение) отсъствието на наказателна отговорност при грешка отстрана на длъжностното лице "конструктор" и вземане на решение от негова страна без да е запознат със състоянието на сградата и т.н.

Относно това дали е допустимо да има теми табу във форума - да допустимо е мисля аз ,ами ако става дума за педофилия или приготовление на експлозив тогава пак ли щеше да е допустимо ,разбира се никой не може да докаже така лесно че интереса към деца в интернет е педофилия или обсъждането на материали за експлозив са подготовка на тероризъм.
Въпроса е да не се водят такива дискусии ,щото тогава контролиращия винаги можеш да се оправдае ,че е трудно да вземеш решение кой пост е отвъд допустимото.
ribnikolaevi - майстор
stivemaster написа:
ами ако става дума за педофилия или приготовление на експлозив тогава пак ли щеше да е допустимо.
Къде го чукаш, къде се пука!

Хайде сега си представи, че някой е решил да наруши конструктивен елемент на сграда. Даже и тая, в която ти живееш. Кой ще го спре, ако има непреодолимо желание да го стори и няма здрав разум? Едно писание във форум ли? Или пък липсата на подобна тема? Моят отговор е: нитж едното от двете. Ще си бутне панела човека, та ако ще и по YouTube да го покажат. Какво му пука, нали тъщата е останала затисната под развалините. Дано само е успял да си прибере ракийката някъде на сигурно място, но и да не е, ще се намерят добри хора, които да го почерпят!

Всъщност всеки носи отговорност за действията си.

Наздраве, Стив! Евала човече!
Не каза децата и внуците слушат ли те :lol:

Тема "Ремонт в панелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: