Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
marinskikt - специалист
Овити са с вата. Такава, каквато сложих за изолация. Не се чува шум от течащата вода.
dragoniliyan - помощник
Колко време и средства ти излезе демонтажа на старата тераса и направата на подобренията?
marinskikt - специалист
Много време и много средства :)
Около 5 месеца, правих ремонта поетапно и за това. Иначе ако имаш всичките средства в наличност ще стане за максимум 2 седмици. (според мен) Ако се занимаваш само с него и ти се отдава. За материали съм похарчил към 2000-2500 лв. Незнам точната цифра.
sspoko - специалист
Относно огледалото преди няколко седмици видях в една рекламна агенция да използват прастмасови които са с дебели около 2мм и няма разлика в качеството на отражателната повърхност от стъклените. Много е практично за врати на гардероби декоративни тавани и пр. защото са много леки. За съжаление не можах да разбера от къде ги взимат, ако имате инфо от къде може да се купи подобно нещо споделете.
Чопър - специалист
Огледалата се продават в почти всички магазини за стъкла/може и с поръчка/след което се лепят за плоскостта с БЕЗКИСЕЛИНЕН силикон /в големите туби/.Този ,който мирише на оцет, съдържа кисилина ,която разяжда огледалото-НЕ ГО ПОЛЗВАЙ ЗА ОГЛЕДАЛА.
alantion - специалист
marinskikt написа:
Не бихказал, че съм го измислил аз. Просто черпя идеи от форума, за което съм благодарен на всички, които отделят от времето си за да споделят опита си.
Ето и продължението. "Какво се случи с терасата"
По патент на колегата "Solo 5". Направа на цокул за нивелация, там където ще се зида. След това изрязване на парапета, като от него оставих само част от вертикалните винкели. Зидане с итонг 125 мм. Усвоих само частта, която е пред "кухнята". Другата оставих отворена, като направих зид от итонг на 1 м. височина. Последва поставяне на дограма и премахване на зъба под стария прозорец. Ето няколко от "преди". Скоро ще направя и от "сега". :)
Поздрави на всички участници във форума.
Привет приятел по съдба,
Разглеждайки темата попаднах на тази идея почти осъществена ,а може би и напълно завършена като се ориентирам от датата на побликуването. Тъй-като и аз съм направил почти същото(тавана на присвоената част го попълних с плоскости стиропор,после мрежа и теракол,накрая боядисах с латекс) за да се изравни с тавана на стаята.
Въпросът ми е: Когато вали водата от горната тераса не просмуква ли при теб? При мен когато вън вали ,от тавана на присвоената вътрешна част тече и нямам идея как да спра тоя ужас.Правих замаска с теракол на горната тераса ,но ефект няма. Дай съвет ако можеш.Благодаря.
Тани - модератор
alantion написа:
marinskikt написа:
Не бихказал, че съм го измислил аз. Просто черпя идеи от форума, за което съм благодарен на всички, които отделят от времето си за да споделят опита си.
Ето и продължението. "Какво се случи с терасата"
По патент на колегата "Solo 5". Направа на цокул за нивелация, там където ще се зида. След това изрязване на парапета, като от него оставих само част от вертикалните винкели. Зидане с итонг 125 мм. Усвоих само частта, която е пред "кухнята". Другата оставих отворена, като направих зид от итонг на 1 м. височина. Последва поставяне на дограма и премахване на зъба под стария прозорец. Ето няколко от "преди". Скоро ще направя и от "сега". :)
Поздрави на всички участници във форума.
Привет приятел по съдба,
Разглеждайки темата попаднах на тази идея почти осъществена ,а може би и напълно завършена като се ориентирам от датата на побликуването. Тъй-като и аз съм направил почти същото(тавана на присвоената част го попълних с плоскости стиропор,после мрежа и теракол,накрая боядисах с латекс) за да се изравни с тавана на стаята.
Въпросът ми е: Когато вали водата от горната тераса не просмуква ли при теб? При мен когато вън вали ,от тавана на присвоената вътрешна част тече и нямам идея как да спра тоя ужас.Правих замаска с теракол на горната тераса ,но ефект няма. Дай съвет ако можеш.Благодаря.

Абе хора, не се ли научихте , че теракола е за лепене на теракот , а не е панацея за всякакви приложения! След като хората са измислили материали за хидроизолация на терасикоято се полага ПРЕДИ да се налепят плочките, следователно не може да се разчита на ПЛОЧКИТЕ да хидроизолират , камоли на лепилото под тях! Използвайте материалите по предназначение и няма да имате проблеми! За хидроизолиране ползвай ХИДРОИЗОЛАЦИЯ , това е моя съвет!
marinskikt - специалист
Да, имаше го момента с теч от горната тераса. Наложи се да лепя плочки. Комшията остана доволен :) Лепих ги с лепило за външна употреба ИЗОМАТ (ако не ме лъже паметта). За сега нямам течове.
dobromir.marinov - специалист
Маса за гладене.

Прикачен файл

masa_gl.JPG
masa_gl.JPG (139.28 KиБ) Видяна 10942 пъти

Прикачен файл

masa_gl_2.JPG
masa_gl_2.JPG (90.94 KиБ) Видяна 10942 пъти

Прикачен файл

masa_gl_5.JPG
masa_gl_5.JPG (113.33 KиБ) Видяна 10942 пъти
marinskikt - специалист
Малко по-подробни снимки на леглото. Бях забравил.

Прикачен файл

L_1.jpg
L_1.jpg (47.16 KиБ) Видяна 10472 пъти

Прикачен файл

L_2.jpg
L_2.jpg (44.85 KиБ) Видяна 10472 пъти

Прикачен файл

L_3.jpg
L_3.jpg (44.87 KиБ) Видяна 10472 пъти

Прикачен файл

Shnaperi.JPG
Shnaperi.JPG (32.64 KиБ) Видяна 10472 пъти